26. kolo
04.03.2012 21:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Espanyol Barcelona 5:0

V posledním zápase nedělního 26. kola zvítězil jednoznačným skórem 5:0 Real Madrid nad Espanyolem Barcelona. Skóre zápasu otevřel ve 24. minutě Cristiano Ronaldo a 7 minut před koncem prvního poločasu se trefil Sami Khedira. Ve 47. minutě přidal třetí gól Gonzalo Higuaín a o 20 minut později přidal čtvrtou branku zápasu Kaká. V 78. minutě padl poslední gól zápasu, který vstřelil opět Higuaín.

Barcelona si včera ve velice zajímavém zápase poradila s Gijónem, a tak bylo na Realu Madrid, zda bude jeho náskok opět desetibodový. A jak výsledek zápasu napovídá, svěřenci trenéra Mourinha zápas s Espanyolem, který stále sahá po pohárových příčkách, rozhodně nepodcenili.

Klub z hlavního města dominoval celému zápasu a svému protivníkovi dovolil jen minimum šancí. Hráči Bílého baletu byli navíc velice přesní ve své koncovce, a tak skončil zápas velice jednoznačným skórem, které jen potvrzuje momentální výbornou formu Realu Madrid.

Ve 20. minutě poprvé zahrozil Kaká, na jehož střelu ale dosáhl brankář hostí Kiko Casilla. Jenže Espanyol nebyl následně schopen přejít ze své poloviny a Raúl Rodríguez pod tlakem ztratil míč. K tomu měl nejblíže Mesut Özil, který jej přihrál Higuaínovi, a ten našel v pokutovém území Cristiana Ronalda. Ten obstřelil Casillu, a zaznamenal tak již svůj 38. gól v sezóně.

Espanyol si musel počkat až do 38. minutě, kdy si vytvořil první šanci. Se střelou Phillipeho Coutinha si ale poradil brankář Iker Casillas, který okamžitým výkonem založil bleskovou protiakci, z které padl druhý gól zápasu. Özil si s Ronaldem několikrát vyměnil míč, předtím než doputoval ke Khedirovi, který jej napálil za záda Casilly. Byl to vůbec první gól německého záložníka v dresu Realu Madrid.

Higuaín mohl ještě před koncem prvního poločasu zvýšit na 3:0, ale mířil přímo do brankáře Espanyolu, který měl o chvíli později plné ruce práce také s dalekonosnou střelou Ronalda, kterou vytěsnil pouze na břevno. Nicméně domácí ve druhém poločase na třetí gól dlouho nečekali. Již ve 47. minutě se totiž Kaká uvolnil na levé straně a poslal míč přesně na Higuaína, který ho uklidil k bližší tyči.

V 55. minutě mohli hosté snížit, když Joan Verdú rychle rozehrál přímý kop a do zakončení se dostal vystřídavší Segio García, který ale branku Casillase přestřelil. Na druhé straně Ronaldo pohrdl šanci vstřelil svůj druhý gól v zápase, když v tváří tvář Casillovi poslal míč příliš blízko brankáře, a ten jej chytil.

Ke konci zápasu domácí již jasně kralovali celému hřišti, a tak přišel zcela zákonitě čtvrtý gól. Higuaín vyslal Kaká, který přesprintoval Didace Vilu a poslal míč ke vzdálenější tyči. Do další velké šance se opět dostal bývalý hráč Manchesteru United Cristiano Ronaldo, ten ale přestřelil, a nepřidal tak další gól, kterým by navýšil náskok v tabulce střelců na druhého Messiho.

Nicméně 12 minut před koncem přidal druhý gól zápasu Higuaín, který využil chytré přihrávky od Kaká a přesně trefil míč pod víko Casillovy brány. Real Madrid tak přidal další jednoznačné vítězství a sebejistě směřuje za ziskem španělského titulu, zatímco Espanyol zaznamenal třetí prohru ze čtyř zápasů, a pokud chce bojovat o pohárové příčky, musí rychle najít ztracenou formu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
lampard11

3:0 Ronaldo, 2x Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

takmer

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 2xCR7,Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je nějak moc zranění, taková zváštní doba, ale doma si musíme poradit s každym! tip 4:1 na klasiku.

Reagovat
smazaný uživatel

mám stejný názor na tip

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
PePiG7

Ronaldo by si mel nechat dat zlutou kartu,at chybi proti betisu, protoze potom uz ma Real lepsi tymy nez Betis

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ryzskej

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Snivaj dalej

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím s tím, že dnes padne 4 a více gólů a espanyol by mohl dát ten gól! Beru 4:1, a tak 500 kč je již vsazeno! tak naladíme sopcast a pivko a tradiční brambůrky ! moc dobdý match po náročným vínkendu! good luck RM!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej tip. Jakej byl kurz?

Reagovat
smazaný uživatel

Já dal jen vítězství o 2 goly s kurzem 2,00

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej tip!

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofální výkon Espanyolu!Myslel jsem,že Pochetino to už na lavce nerozdýchá.Když si vzpomenu jak hráli proti nám,s jakým nasazením,tak dnes asi chtěli podpořit Real v boji o titul a šli do toho s tím,že raději si nechají dát pětku než zachránit Barce naději.

Reagovat
insane

tak to realu v tom případě pomáhá i zbylejch 18 týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba minule Vallecano nepomáhalo,pomohlo štěstí a odpuštěná červená pro Ramose.A ještě Barca nepomáhá,ale tam si to vysvětlujete rozhodčími,kteří pořádat pískají pro Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha keby espanyol chcel tak real šupne z prehľadom či čo ? A im je asi jedno či má dáka fc barcelona nádej alebo nie hrajú za svoje postavenie a o účasť v pohároch takže myslím si že majú motiváciu na to aby hrali dobre... a bojovali za víťazstva a ak nehrali na plno len sebe uškodili a žiadnej fc barcelone tá mala hrať v prvej polke tak aby teraz nemusela čakať na to kým niekto dá barcelone nádej z ostatných týmov tak že porazí real

Reagovat
smazaný uživatel

Sice s muslimy jinak moc nediskutuju,ale udělám výjimku: Nikde jsem nepsal,že Espanyol kdyby chtěl tak Real porazí,jenom kdyby ses díval na ty fotbaly a viděl přístup a výkon Espanyolu proti Barce a proti Realu,tak bys možná své chytré komentáře směřoval někam jinam.A v tomto případě ani není moc se čemu divit,derby je prestižní a Espanyol má prostě velkou motivaci proti Barce,zatímco proti Realu ji má mnohem menší a jelikož je to velmi těžký soupeř,tak byli odevzdaní.Celá věc,jen trochu zapřemýšlet,ale opatrně,napoprvé to bolí!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jinak... Vsichni se spikli proti Barcelone, ktera ma doopravdy vest o 10 bodu,co? Trochu soudnosti by to chtelo

Reagovat
smazaný uživatel

O spiknutí tady pokud vím z kompetentních osob mluví pouze Mourinho,ale jelikož je to tak skvělý člověk,tak je to pravda a o potřebě soudnosti tedy v tomto případě nemůže být řeč,co?

A taky by to chtělo,abys viděl oba zmiňované zápasy a mohl posoudit nasazení Espanyolu,Stěpane Stěpanoviči.

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Co sa stalo Carvalhovi ? Pred rokom bol istota, mi pripominal Hierra v najlepsiej forme a teraz ...

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa môže kľudne po sezóne odísť... Varane dostane aspoň viac príležitostí a myslím si že potenciál má obrovský ten chlapčisko na svoj vek má prehlad má dobru rozohrávku má dôraz a plus je platný v hlavičkových súbojoch

Reagovat
Ebola SVK

čo hovoríte na Weissov výkon ? zaujímal by ma názor ,,nestraných českých fans,, predsa len my Slováci to môžeme vidieť inak .....preto ten nestranný názor. dakujem

Reagovat
madridfan

Já osobně moc Espanyol nesleduju ale z tech zápasů co sem viděl tak to vypadá že hraje docela dobře. Včera to teda nic moc nebylo ale jinak vždycky vymyslí pár pěknejch přihrávek a zdá se mi že až na Hamšíka asi lepšího fotbalistu nemáte - jo já vim že máte Škrtěla ale ten mi tak dobrej prostě nepříde

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite nekdo pls kolik zlutejch karet ma uz ronaldo? taky by uz mohl jeden zapas vynechat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo má 4 žluté ,ale myslím,že je schopen si pohlídat,aby už žádnou nedostal a neměl tak pauzu,myslím,že si korunu střelce zase ohlídá.V poslední době musím říct,že se mi velmi líbí i po osobní stránce,ukáznil se a hraje kolektivněji,je jednou z ozdob La Ligy, to říkám jako fanda Barcy(z nicku zřejmo),protože to je prostě fakt a kdo by chtěl jeho kvality snižovat nebo poukazovat na množství gólů vstřelených z penalty , tak ja pako.

Visca el Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss je šikovný,viděl jsem jej v několika zápasech a hrál velmi dobře.Ne však naposledy proti Realu,to hrál celý Espanyol zle a Weissovi se poté,co mu několikrát beztrestně naložil Ramos už do pranice moc nechtělo,zvláště když se Espanyol brzy po chybách připravil o šanci na úspěch.

Reagovat
Ebola SVK

Reagovat
smazaný uživatel

real je o krok blíž vyhrát ligu směšnosti(ne la ligy)

Reagovat
Krausio_Real_M

Jasný, ale bejt na špici Barca tak je to hned nejlepší liga světa co?

Reagovat
smazaný uživatel

ty už to nehůl!

Reagovat
smazaný uživatel

hodně týmů je proti realu diskriminované ..Getafe mělo pískat penaltu po Pepeho jasné ruce,Mallorca

neuznaný reulérní gol , který v žádném případě nebyl v offsidu ..Tohle označuji za ligu směšnosti a vní právě vede REALEK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krausio_Real_M

Ježiši táhni, takovejch trotlů jako ty je na týhle stránce už plno, dalšího tady už vážně není potřeba

Reagovat
smazaný uživatel

jejda to už je mega jasné že Real vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele