1. kolo
22.01.2012 21:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Madrid - Athletic Bilbao 4:1

Ve 20. kole La Ligy si Real Madrid lehce poradil s Athleticem, který porazil vysoko 4:1. Hned z úvodu sice otevřel skóre Fernando Llorente, jenže poté už dominovali pouze domácí. Ještě v prvním poločase se trefil Marcelo a v druhé pětačtyřicetiminutovce se dvakrát z pokutového kopu prosadil Cristiano Ronaldo, na což účet zápasu uzavřel těsně před koncem Callejón.

Realu Madrid se poslední soutěžní zápas vůbec nepodařil, když v prvním čtvrtfinále Španělského poháru nedokázal udržet vedení 1:0 nad Barcelonou a v druhém poločase dvakrát inkasoval. A ani v nedělním zápase to ze začátku nevypadalo pro Bílý balet dobře.

Vše začalo u brankáře hostí Gorky Iraizoze, ten dlouhým výhozem našel Javiho Martíneze, který přihrál Anderu Herrerovi a okamžitě se rozběhl na křídlo, kam mu jeho spoluhráč následně poslal míč. Následoval centr do pokutového území, který z voleje usměrnil do sítě Fernando Llorente.

A o dvě minuty později to již mohlo být 0:2. Muniainovu střelu nedokázal udržet Iker Casillas, ale De Marcos zblízka nedokázal usměrnit odražený míč do brány.

Ve 24. minutě měl velice blízko k vyrovnání Karim Benzema, ale jeho střela z voleje nakonec gólem neskončila. O minutu později se už ale skóre měnilo. Marcelo si na hranici pokutového území skvěle vyměnil balón právě s francouzským reprezentantem a rozvlnil síť hostů.

Další Benzemovu šanci, tentokrát hlavičku, Iraizoz chytil, a tak mohli zaútočit znovu hosté a opět byli hodně blízko gólu. Ve 39. minutě se totiž Llorente objevil sám před Casillasem, ale jeho zakončení směřovalo hodně mimo branku.

Domácí tým tak měl dost štěstí, že šel do šaten za vyrovnaného skóre, ale v druhém poločase byl jako vyměněný. Hned po 30 sekundách hry byla odpískána penalta za faul Andera Iturraspeho na Kaká a k pokutovému kopu se postavil Cristiano Ronaldo, který ho bez problémů proměnil, a připsal si tak již dvacátý druhý gól v sezóně.

Tímto gólem vyrovnal na špici ligových střelců Lionela Messiho, který si v posledním zápase s Málagou připsal hattrick, jenže netrvalo dlouho a na první příčce se osamostatnil. V 67. minutě totiž bylo odpískána druhá penalta zápasu. Özil byl sražen De Marcosem, a ačkoli Benzema ještě napálil míč do sítě, faul již byl zapískán, a tak se k penaltě znovu postavil Ronaldo a ani tentokrát se nemýlil. De Marcos navíc viděl červenou kartu, a hosté tak dohrávali pouze o deseti hráčích.

Domácí kouč Mourinho na to vystřídal Benzemu za Gonzala Higuaína a ten se hned dvakrát dostal blízko ke vstřelení čtvrtého gólu zápasu. První šanci skvělým zákrokem zlikvidoval Iraizoz, druhou zastavila bližší tyč poté, co Argentinec španělského gólmana úspěšně obešel.

Čtvrtého gólu se ale fanoušci Realu Madrid přeci jen dočkali, když další střídající hráč Callejón poslal míč do sítě po přesné Higuaínově přihrávce.

Real Madrid si tak nadále drží pětibodový náskok na druhou Barcelonu, zatímco Athletic zůstává na 7. příčce.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 Real to rozjede ve velkém

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:1- Ronaldo 3, Benzema, Huguian, DiMaria

Reagovat
smazaný uživatel

To že Ronaldo da tři goly tomu jsem málem i uvěřil.Bohužel nekopal třetí penaltu,a to byl ten zádrhel.v tabulce střelců je první jen díky penaltam.Z tohodle důvodu je promně Messi Pán hráč a né Ronaldo který pomalu nedokáže dát gol ze hry.To už Higuain je lepší než Ronaldo co se týče vstřelených branek ze hry.A to se nebávím ani o tom kolik odehrál minut o proti Ronaldovi.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 3xCR7

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vocasisko

Reagovat
penepi

Ani sám tomu neveríš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

doufám,že nenastoupí Pepe nikdy sem ho neměl rád a po včerejšku u mě klesnul tak nízko,že ho v dresu realu už snad ani vidět nechci...Jinač doufám,že už by konečně mohl do zákládu Mourinho poslat Sahina-protože už mi začíná bejt záhadou proč ho Mourinho chtěl koupit...Hala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

pepe nenastoupí, má stopku na 15dní, je to kokot

Reagovat
smazaný uživatel

jojo,četl sem to ale on se stejně nezmění....vůbec si nedokážu představit co by čekalo na nou campu v odvetě

Reagovat
Losinho

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip eurofotbal.cz 0

Reagovat
penepi

Smiešne. Nechcem nikoho uraziť, ale to, že Real musel dvakrát otáčať výsledok ešte nič neznamená. Okrem toho doma je veľmi silný a Baskovia nás môžu potrápiť u nich.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, remíza, nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Španělský Madrid vs. Baskické Bilbao...Opravdu hodně vypjatý souboj a to nejen fotbalový. Tip: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mně je tristní typova na zápas konečnou ,,nulu" už jen vycházíc z faktu síly Realu v domácím prostředí. Jediná prohra ho dělá druhým nejlépe hrajícím týmem v domácím prostředí. Hned po Barceloně, která je dílem štěstí dokázala na San Bernabeu porazit 1:3.

Bilbau se na druhou stranu už delší dobu daří, ale ovšem hlavně na domácí půdě. Z venkovního prostředí odváží nejčastěji bod, ovšem velice důležitý. I přes indispozici některých hráčů bílého baletu nevěřím v překvapení. Už jen fakt že Bilbao vyhrálo naposledy roku 2005 nevím, jakou přesně by muse mít Atletico fazónu a Reál mizérii, aby se výsledek opakoval. Real doma vyhraje rozdílem třídy a to v handicapu 0:2 (3:0,4:1,..) až vyšším rozdílem. L.M.

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico ?!?!? Mezery ve vzdělání hochu zlatej!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Real - Bilbao 5:0 a jak tak koukam na zápas Barcelony je mi líto, že i letos vyhrál zlatý míč ten skřítek..

Reagovat
smazaný uživatel

zapas skončil 1-4 jinak celý svět viděl že Real na Barcu nema

Reagovat
smazaný uživatel

Je to divné ale asi to tak je.. Real je naprosto neuvěřitelný tym ale Barca je prostě neporazitelná bohužel..

Reagovat
smazaný uživatel

ale je porazitelna... vsak kolikrat uz v teto sezona remizovala a i prohrala... da se s nima hrat, akorat na Real jsou vzdycky vic nabuzeni a Mourinho tam porad stavi defenzivni styl, ktery oni nehraji jinak, jen proti Barce, takze nejsou tak sehrani... treba Pepe v zaloze a podobne... a taky jak chce vyhrat, kdyz da 8 defenzivnich hracu.. kdyz dvakrat vystreli na branu za zapas, tak pak nemuzes cekat, ze Real nekdy nad Barcou vyhraje.... On to proste hraje na remizu. Bohuzel

ale vzdycky prohrajou.... Jinak Ozil dneska skvelej... i Varane byl dobrej.... Doufam, ze taky nekdy postavi Sahina.... fakt mi prijde skoda, takovy talent aby nebyl ani na lavicce

Reagovat
janinho

suhlasim.

to preco real nevie zahrat na barcu ked aj mensie timy vedia uhrat plichtu je jednoduche. mensie timy sa zabetonuju a hraju len a len na kontry, pricom im je jedno ked ma barca 70% drzanie lopty. real sa tak uplne zabetonovat nemoze, aj ked sa o to asi teraz jose v pohari pokusal. je to presne tak, nie su na taky styl zvyknuty a akonahle otvoria hru a hraju dopredu do plnych, tak taka hra len presne sadne na herny styl barcelony.

toto nie je len problem Joseho, s Interom betonoval a vyradil barcu, ale tato barca je este silnejsia nez vtedy. tento rok ligu vyhra real, ale nie preto ze by barcu porazili v priamej konfrontacii, ale viacero hracov barcy sa uz proti slabsim nevie tak namotivovat a pripadaju mi taki vyhoreni...

ak ich nedokaze porazit Jose, tak by to podla mna nedokazal nikto (aj ked kazdy zapas je iny a stat sa moze hocico). uz aj hraci realu maju problem v hlavach, su na barcu hrozne premotivovani a kazia daleko viac nez proti inym timom (aj silnejsim ako napr. Valencia, Sevilla, Villareal- tym real v poslednych rokoch naklada 1 debakel za druhym... pretoze tito nebetonuju ale tiez sa snazia hrat futbal).

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 20. kole La Ligy si Real Madrid lehce poradil s Athleticem, který porazil vysoko 4:1. Hned z úvodu sice otevřel skóre Fernando Llorente, jenže poté už dominovali pouze domácí. <----skóre mluví jasně, ale v pvním poločase bylo lepší Bilbao a nedostat tak rychlej druhej gól, navíc z penalty, mohl to mít dle mýho Real ještě hodně těžký, hrál dost nervózně, po pencli se uklidnil a zas si věřil....abych to shrnul, na to že Bilbao hrálo venku a proti poslední době famóznímu Realu, tak moc sympatickej výkon a škoda toho rychlýho gólu po přestávce

Reagovat
smazaný uživatel

Že ronaldo dá hetrick to mu jsem málem i věřil.Bohužel nekopal třetí penaltu a to byl ten zádrhel.V tabulce střelců je první jen díky penaltám.Z toho důvodu je promně Higuain lepší co se týče vstřelených branek ze hry.A to ani nemluvím o odehraných minutách o proti Ronaldovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby proti Barceloně hráli jako vždy, tak je třeba i roztrili.. Oni umí podržet míč a z toho by Barcelona měla nervy, že by nemohli hrát svoji hru.. Třeba by padlo za zápas 6 gólů, ale třeba by real vyhrál.. Real je nejofenzivnejsi v evropě a když hraje Barca, tak vždycky proti betonu ostatních týmu, aby si oni mohli hrát svoji hru a to právě se musí změnit.. Real musí hrát svoji hru a útočit.. Uvidíme ve středu s čím přijde Mourinho :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele