16. kolo
10.12.2011 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Betis poprvé od konce září bere tři body, smutným hrdinou se stala Valencia

Naprostý šok dnes zažila Valencia, která se sice v Seville ujala vedení, Betis ovšem v závěrečné minutě srovnal krok a v nastaveném čase rozhodl o konečném osudu utkání svou druhou brankou v zápase Castro, který tak svůj celek udržel v relativním klidu od pásma sestupu.

Betis naznačil své ofenzivní choutky již hned v úvodu, zajímavým dalekonosným pokusem se prezentoval Pozuelo, jeho ránu ovšem zablokoval Topal. Hosté odpověděli příležitostí Soldada, který jako první zaměstnal Espinosu, ani tentokrát se však na bezbrankovém stavu nic nezměnilo.

Poté se už ke slovu přihlásila největší hvězda sevillského týmu Roque Santa Cruz, tomu se však na poslední možnou chvíli postavil do cesty Dealbert a uchránil tak svůj tým od pohromy. Nicméně byli to i nadále domácí, kdo měl navrch. Zkoušel to Nacho, jeho pokus se však do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešel.

Na obrazu hry se nic podstatného nezměnilo ani po přestávce. Byli to opět svěřenci kouče Pepeho Mela, kdo byl nebezpečnější. Volný přímý kop z velké dálky rozehrál Extebarria, jeho rána však strážce valencijské svatyně výrazněji neohrozila. To už ale neplatilo po střele Castra, která mířila jen těsně vedle, rána Pereiry si pro změnu cestu k Alvesovi vůbec nenašla.

Ovšem po hodině hry to byli z ničeho nic hosté, kdo otevřel skóre. Mathieu odcentroval do vápna, kde si nešťastným zákrokem srazil balón do vlastní sítě Dorado - 0:1. Hráči Betisu se však ani po inkasované brance nesložili a mohli ihned odpovědět. Po rohovém kopu Extebarrii se však neujala spolupráce Castra se Santa Cruzem.

Domácí byli po celý druhý poločas aktivnější a zaslouženého vyrovnání se nakonec v poslední minutě řece jenom dočkali. Pereira a Molina sice ještě pálili nepřesně, Castro se však o pár chvil později již nemýlil - 1:1. Ovšem ani to ještě nebylo od bývalého hráče La Coruñi všechno, v nastaveném čase Juanma podruhé oslovil Castra, jenž znovu nezaváhal a nekompromisní ranou rozhodl o cenné výhře svého celku.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Valencia neprohraje, Real Betis je doma nejhorší z celé Primera Division, výhra Vale 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Betis by sa mohol prebrat tip 3:2

Reagovat
tlaci

CF forma jak blázen, sice na Chelsea to nevyšlo, ale 1:2 by mě potěšilo

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že Valencia poveze domů 3 bodíky Věřím jim.

Reagovat
smazaný uživatel

hm 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele