30. kolo
26.03.2012 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Granada CF - Sevilla FC 0:3

V tradiční pondělní dohrávce španělské Primera Division přivítala domácí Granada v rámci 30. kola na své půdě Sevillu. Granada nesehrála úplně špatné utkání a v zápase měla dost příležitostí ke vstřelení gólu, ale zejména díky své špatné produktivitě nakonec prohrála jednoznačně 0:3. V tabulce tak zůstala na sedmnácté pozici s náskokem šesti bodů na záchranu. Sevilla se posunula na devátou pozici hned za Atlético Madrid.

V prvním poločase padl jediný gól, ale šancí bylo na rozdávání. Už ve 4. minutě mohla jít Sevilla poprvé do vedení, Manu dokonce obešel gólmana a zavěsil do prázdné branky, ale rozhodčí gól nakonec neuznali kvůli ofsajdu. O dvě minuty později se k zajímavé hlavičce dostal Negredo a gólman Fernandez už byl překonán, ale jeden z domácích obránců na poslední chvíli zachránil Granadu od nejhoršího a vykopl ho z brankové čáry.

Další šanci si Sevilla vypracovala po deseti minutách hry. Fernandez měl znovu plné ruce práce, když parádním zákrokem vytáhl pohotovou střelu Reyese na roh. První šanci si vytvořila také Granada. Uche šel sám na Palopa, ale neměl rychlost a byl nakonec vytěsněn jedním z hostujících obránců.

Ještě větší příležitost ke skórování měli domácí v 18. minutě zápasu. Gomez inkasoval přihrávku a ocitl se v pokutovém území úplně sám před Palopem, ale jeho nevýrazné zakončení dokázal brankář Sevilly vyrazit na rohový kop a podržel svůj tým. O pár minut později se mohlo potvrdit staré heslo "nedáš, dostaneš", ale Manu znovu svou šanci nedotáhl do konce, když jeho lobované zakončení skončilo na brance Granady.

I přesto se hosté nakonec dočkali. Ve 39. minutě inkasoval Negredo parádní kolmici a ocitl se sám před Fernandezem. V této situaci už zkušený útočník nezaváhal a přehodil domácího gólmana - 0:1. To bylo také vše, co se v prvním poločase událo a do kabin se tak šlo za těsného vedení hostí.

Na začátku druhého dějství měli domácí jedinečnou příležitost k vyrovnání zápasu. To se jim však nepovedlo a nakonec je tento moment stál celé utkání. Nejprve se v obrovské šanci ocitl Benitez, který se dostal k přihrávce Ucheho a z voleje pálil sám před brankou Sevilly. Domácí gólman Palop se v tomto momentě znovu skvěle vyznamenal.

O tři minuty později to byl sám Uche, který se po centru dostal k hlavičce z vyložené pozice, ale nedokázal zamířit přesně. Domácí tak na svou špatnou produktivitu doplatili a vzápětí inkasovali druhý gól. Manu del Moral předvedl vynikající individuální akci a parádní střelou na zadní tyč překonal Fernandeze podruhé - 0:2.

Po druhém zásahu hosté zlomili odpor domácích a Granada jakoby ztratila elán a chuť do zápasu. Těžko se dostávala do kombinace a už si nevytvářela šance jako v předchozí fázi zápasu. Naopak mohla inkasovat třetí gól. Střídající Rakitič se dostal k odraženému balónu a ocitl se sám před brankou domácích, ale jeho střelu vytěsnil Fernandez na roh.

I v další šanci se ocitli hostující fotbalisté. V 79. minutě se po povedené kombinaci dostal do zakončení znovu chorvatský reprezentant Ivan Rakitič, ale jeho rána se tentokrát opřela o břevno branky domácích. V závěru zápasu ještě poslal svou hlavičku do břevna hostující Negredo, ale přeci jen přidala Sevilla třetí zásah. V nastaveném čase šli hosté ve třech sami na gólmana Granady a na konci akce stál Manu del Moral, který přidal svůj druhý gól v utkání a upravil tak na konečných 0:3.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla ma konecne formu - jasna dvojka - tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

no usiel ti gol v nadstavenom case, ale neva vcelku dobry tip

Reagovat
smazaný uživatel

to teda, mel sem podanej i presnej vysledek @ 11

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

igo, tebe nestacil jasny favorit Excelsior, este aj tu musis perlit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele