25. kolo
25.02.2012 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Levante UD 1:2

V zápase 25. kola mezi týmy Espanyolu Barcelona a Levante padly tři góly a z konečného vítězství se mohli radovat hosté, kterým se podařilo vsítit o gól více. V prvním poločase se za Levante trefil Valdo, ale domácí dokázali srovnat v 75. minutě, kdy se mezi gólové střelce zapsal i Kalu Uche. Remízový stav však trval necelou čtvrthodinu, protože těsně před koncem zápasu rozhodl o výhře hostů Rubén Suárez Estrada.

Espanyol do zápasu vstupoval s jasným cílem získat tři body, neboť je v těsném závěsu za čtvrtým Athleticem, které má pouze lepší gólovou bilanci, a tak se barcelonský klub mohl dostat před něj. Tedy alespoň na chvíli, neboť Baskové hrají svůj zápas až v neděli.

A domácí do zápasu vstoupili opravdu hodně živě a byli to právě oni, kteří si vytvořili úvodní šanci zápasu. Cristian Goméz ale nebyl v koncovce úspěšný, když se mu nepodařilo trefit bránu. Nakonec to byli hosté, kteří se dostali do vedení 1:0. Valdo se dokázal uvolnit, zpracovat centr od Arouny Koného a překonat domácího brankáře Francisca Casillu.

Gólový náskok mohl následně navýšit José Barkero, ale s jeho střelou si Casilla poradil, zatímco na druhé straně si velice podobně počínal brankář Gustavo Munua, který vychytal Javího Lópeze. Po odehrané půlhodině se k hlavičce zdálky dostal domácí Álvaro Vásquez, ale ta neměla gólové parametry a letěla nad břevno.

Chvíli na to si zpracoval přihrávku Vladimír Weiss a odhodlal se ke střele levou nohou, ale ta mohla být rozhodně lepší. V 66. minutě se k zakončení dostal opět Javí López, tentokrát ale nemusel zasahovat ani Munua, neboť jeho střela směrovala nad břevno. Blízko vstřelení druhého gólu byli také hosté, když se ke střele z voleje propracoval Koné, ale jeho ránu dokázal brilantním zákrokem zneškodnit Casilla.

V 75. minutě bylo vyrovnáno, když z přímého kopu, který svým hbitým pohybem získal Weiss, zatočil míč před bránu Juan Verdú a Uche hlavičkou dopravil míč do sítě. Těsně před koncem zápasu mohli domácí poslat do vedení Uche a Rui Fonte, ale ani jeden z nich nedokázal zamířit přesně a netrefili bránu. Byli to tak nakonec hosté, kteří se mohli radovat z důležitých tří bodů. V 89. minutě si k přímému kopu stoupl Rubén a přesnou střelou zajistil svému týmu výhru.

Před Athletic se tak dočasně nakonec nedostal Espanyol, ale Levante, které na něj před zápasem ztrácelo pouhý jeden bod. Po pěti zápasech bez výhry navíc valencijští konečně vyhráli, což bylo pro atakování příček evropských soutěží více než žádoucí.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé Levante!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Levante!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele