3. kolo
11.09.2011 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

Ve večerním utkání třetího kola La Ligy se utkaly týmy Espanyolu Barcelona a Athletica Madrid. Radostnějšími mohli být nakonec domácí, kteří slavili zisk tří bodů díky dvou trefám Sergia Garcíi z 25. a 73. minuty. Hosté se totiž zmohli pouze na gól jediný, který vsítil Fernando Llorente v 62. minutě.

Mužem zápasu se stal jednoznačně Sergio García. Nejprve ve 25. minutě poslal hlavičkou svůj tým do vedení, poté málem odvrátil Llorenteho vyrovnávací gól, když se snažil odkopnout míč ještě před brankou čárou, a nakonec zajistil tři body trefou 16 minut před koncem normální hrací doby.

Prvních patnáct minut nebylo zrovna nejzáživnějších. Ani jeden z týmů se nedostal k zajímavějšímu zakončení, výjimkou byla střela Igora Gabilonda, která díky silné rotaci nadělala problémy domácímu brankáři Cristianu Alvarezovi, ten ale trajektorii střely dobře odhadl, a předvedl důležitý zákrok.

Do první vážné situace pro Espanyol se dostal Javi Martínez, který levou nohou vypálil zdálky, ale Gorka Iraizoz si se střelou poradil. Úvodní gól zápasu se zrodil hned z další šance. Alvara Vazquéz z levé strany našel Garcíu, a ten nízkou hlavičkou z bílého puntíku poslal míč za záda brankáře hostí.

García se ještě v prvním poločase pokoušel o druhou trefu, ale tentokrát střelou z hranice pokutového území na brankáře Athletica nevyzrál. Dalších deset minut patřilo hostům, jejichž procentuální držení míče bylo vyšší než u soupeře, z čehož pramenila velká vytíženost brankáře Alvareze. Ten si však nadále držel čisté konto.

Do největší šance prvního poločasu se dostal Llorente. Dobře se uvolnil a poslal míč do vzdálenějšího růžku, ale Alvarez paží vyrazil míč mimo nebezpečí své brány. Ještě před koncem prvního poločasu se do dobrých příležitostí dostal Gabilondo a Ander Herrera, ale Alcarez si se střelami znovu bez větších potíží poradil. V úplném závěru první pětačtyřicetiminutovky se do šance probil ještě Thievy Koulossa, který vystřídal zraněného Juana Albina, ale ani ten nedokázal navýšit vedení svého týmu.

Do druhého poločasu Athletic vyslal na hřiště Markela Susaetu a Andera Iturraspeho a hned po čtyřech minutách byli velice blízko touženého vyrovnání. Se střelou z voleje si ale Alvarez uměl poradit. Susaeta se v 52. minutě ujal zahrávání přímého kopu, ale trefil pouze jednoho ze svých hráčů.

O chvíli později již byl Susaeta úspěšnější. Jeho centr z rohu totiž přesně našel hlavu Llorenteho, a ten již neměl příliš práce s posláním míče za záda Alvareze, ačkoli Suaréz se z plna svých sil snažil balon odkopnout ještě před brankovou čárou - neúspěšně. Hosté se však radovat nemohli příliš dlouho, neboť v 73. minutě padl druhý domácí gól, který měl na svědomí znovu Sergio García. Joan Verdu poslal míč směrem na barcelonského útočníka a ten již neměl příliš práce s tečováním ho do brány.

A pro Garcíu to stále nebylo dost. Pokoušel se o hattrick, když ztracený míč vyslal vysoko nad hostujícího brankáře, na což se pokusil o nevšední zakončení zblízka. Llorente byl rozhodně velmi nebezpečným hráčem, přesto se Espanyolu podařilo bez větších obtíží a stresů ustát výhru a oslavit zisk tří bodů. Velké zklamání ze vstupu do nové sezóny prožívají zřejmě všichni hráči Athletica, kteří mají po dvou zápasech pouze jeden bod na kontě. V příštím utkání tak půjdou jako zaslepeni urvat první tři body.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, Weiss gol :)

Reagovat
smazaný uživatel

nato tam siel weiss?:/ aby sedel?:/ :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele