22. kolo
04.02.2012 18:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Bilbao doma opět ztratilo, tentokráte si bod odváží Espanyol

Souboj týmů, jež v závětří číhají na jakékoliv zaváhání objevu letošní sezóny Levante, se nakonec urodila remíza. I tak ale může být více spokojenější Espanyol, který na kýžený bod dosáhl druhou nastavenou minutu a zůstává tak o dva body před svým konkurentem na páté příčce.

Oba celky vstupovaly do utkání ve skvělé formě: Espanyol neprohrál v posledních šesti logových zápasech, zatímco Athletic za tu dobu padl pouze jedinkrát - na Santiago Bernabéu. Baskové se s ničím nepárali, už po osmi minutách měl šanci Llorente, ale to ještě se svým pokusem neuspěl.

Možnosti měli vzápětí také De Marcos a Muniain, ale kýžená otevírací branka přišla až po chvíli, konkrétně ve 26. minutě. A byl to prvně jmenovaný, kdo využil nepovedené malé domů Dídace, následnou ránu už Casilla neměl šanci zastavit - 1:0.

Hosté se však po inkasované brance nesesypali, naopak začali být ve svých útočných manévrech daleko aktivnější. Moreno sice ještě recept na Iraizoze nenašel, ale o pár minut později už srovnal krok přesným zakončením Romaric - 1:1.

Domácí kouč Marco Bielsa udělal o poločasové přestávce hned dvě změny, rozhýbat hru Athleticu přišel Ander Herrera a Markel Susaeta. Než však oba zmínění stačili něco udělat, už jejich celek na svého protivníka ztrácel. Vlado Weiss poté, co rozhodl šťastnou trefou o vítězství nad Mallorcou, tentokráte napřáhl z velké dálky a parádní ranou otočil průběh střetnutí - 1:2.

Ovšem netrvalo příliš dlouho a střídající Susaeta rozehrál volný přímý kop přesně na Llorenteho, pro kterého už bylo snadným úkolem dopravit balón na místo určení - 2:2. Reprezentační kanonýr si tak zapsal už šestou branku ve třech zápasech. Hosté se ovšem ani po této akci nepoučili. A hned rázem museli znovu dotahovat. Herrera našel Javiho Martíneze a ten svým druhým zásahem v sezóně svůj celek poslal opět na koně - 3:2.

Susaeta pak ještě nastřelil břevno, ale s přicházejícím závěrem nedokázali hráči Athleticu udržet míč daleko od pokutového území a to se také nakonec ukázalo jako velká chyba! Na konečné remíze mají největší podíl dva střídající - Uche posunul na Albína a ten zajistil pro barcelonský tým důležitý bod - 3:3.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

weis dal gol ???????????????????????????

Reagovat
janinho

vystavny kusok!!! pekne mu sadla...

Reagovat
olis

tak nase kridla su v super forme ci uz weiss a aj stoch to je dobre

Reagovat
smazaný uživatel

pořád nechápu jak sem na to mohl bouchnout 1 misto oba daji gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele