37. kolo
15.05.2011 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Real udolal přímými kopy Ronalda Villarreal

I poslední naděje Villarrealu na třetí místo vyhasla na domácím stadionu Madrigal po prohře 1:3 s Realem Madrid. Žlutou ponorku sestřelila dvě "torpéda" Cristiana Ronalda z přímých kopů. Portugalec tak zvýšil svůj náskok v souboji o krále střelců a vyrovnal ligový rekord legend Zarry a Huga Sáncheze.

V zápase až tak o moc nešlo, Villarreal mohl být třetí jen matematicky a Realu šlo jen o to, aby Cristiano Ronaldo zvýšil svůj gólový účet v souboji s Messim a historií. Cíl domácích se nesplnil i remízou Valencie s Levante, cíl hostů díky dvou proměněným přímým kopům střelecky disponovaného Portugalce ano.

Trenér Garrido nasadil místo Cazorly na kraj zálohy Caniho a za Nilmara naskočil Rubén. Také hosté nastoupili s několika změnami. Pepe doplnil Xabiho ve středu zálohy, Granero se posunul na pravý kraj, na opačném kraji zálohy nastoupil Cristiano Ronaldo místo očekávaného Di Maríi.

Real začal uvolněně, první šanci měl Ronaldo, ale Diego López zakročil včas. Domácí vyčkávali vzadu na brejky, ovšem hosté je neustále zaměstnávali. To však nezabránilo v 16. minutě Rossimu, aby neobešel i Casillase a jeho pokusu ale zabránil v cestě do sítě na poslední chvíli Pepe.

Z následného rychlého protiútoku se ale už radoval Bílý balet, když si na přihrávku Kaká naběhl Marcelo a obloučkem přes Diega Lópeze otevřel v 17. minutě skóre. Za domácí střílel pohotově Rossi, ale jeho rána šla nad. Hosté se radovali opět ve 22. minutě a na svědomí to měl nejprve Kaká, který byl faulován před vápnem a následně Cristiano Ronaldo, který propálil z přímého kopu Diega Lópeze.

První poločas se už obešel bez dalších větších příležitostí, Real kontroloval hru a domácí do šancí nepouštěl, takže šel s dvojgólovým vedením i do druhé půle. Tu zahájil Villarreal mnohem lépe. Nejprve pálil Rubén a Casillas míč lapil, ovšem v 51. minutě se prohnal Mario kolem Marcela, jesličkami Carvalhovi našel Caniho, který střelou na bližší tyč překonal Casillase.

Dvě minuty nato se dostal do šance znovu Rubén, ale přestřelil. Na druhé straně vypíchl Diego López míč Benzemovi a Xabi zkoušel dát gól z poloviny hřiště, jenomže přestřelil. Pak přestřelil Pepe hlavou opět po centru baskického středopolaře. Hra se rozdrobila řadou střídání, velkou příležitost měl právě vystřídavší Ozil, ale z nulového úhlu sám Diega Lópeze nepřekonal.

Další pěkné okamžiky přišly v poslední čtvrthodince. Neprve pohotová bomba Maria jen těsně minula Casillasovu branku a na druhé straně zakročil proti tečované ráně Cristiana Ronalda výborně Diego López. Pak zacentroval ze strany nebezpečně Rossi, ale jeho pas prolétl vápnem, aniž ho někdo zakončil.

Závěr zápasu patřil opět Cristiano Ronaldovi. Jeho další přímý kop zaznamenal Diego López až v síti. Portugalec tak vyrovnal rekord legend Telma Zarry a Hugo Sáncheze a s 38 góly vévodí tabulce střelců. Villarreal tak definitivně skončí po porážce čtvrtý a zahraje si předkolo Ligy mistrů.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real Madriid je sice dobrý klub,ale ve Villarealu prohrajou asi tak: 4:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid je nejlepší klub!!!!! ale tady to vidim na remízu...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím že Real vyhraje 0:2 ( Benzema, Ronaldo ) a přál bych moc Ronaldovi, aby alespoň překonal metu 38 gólu v La Lize a získal individuální ocenění, HALA MADRID!! VAMOS MERENGUES!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Hala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

zase si zahrají "set" tip 2:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1 5-Rossi,-Higuain,C.Ronaldo,Higuain,Adebayor,Benzema.Real se mi libi cim dal tim vic hraje peknej fotbal a je uvolnenej.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele