30. kolo
02.04.2011 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - FC Barcelona 0:1

Šlágr kola mezi Villarrealem a Barcelonou rozhodl jediný gól, ten vstřelil ve druhé půli obránce Gerard Pique. Barcelona si výhrou zřejmě definitivně zajistila obhajobu mistrovského titulu. Naproti tomu domácí ztratili další důležité body v boji o Ligu mistrů.

Barcelona naskočila do zápasu s množstvím změn, od úvodního hvizdu se na trávníku objevili Thiago, Afellay, Keita nebo Mascherano. Jen na lavičce začínal po drobném zranění se vracející Lionel Messi. Utkání začalo ve velkém tempu, již v páté minutě vynusul Cazorla do samostatného úniku Rossiho, jeho pokus o kličku však vystihl Valdés.

Ve dvanácté minutě se situace opakovala, Cazorla přihrával a Rossi sám před Valdésem tentokrát vypálil, španělský brankář ale jeho ránu na zadní tyč reflexivně vyrazil. V jedenadvacáté minutě se sám za obranou zjevil Afellay, zradilo ho však zpracování míče. O pět minut později se do stejně situace, jen na druhé straně, dostal také Dani Alves, proti tomu umě vyběhl Diego Lopez.

Po půlhodině hry mohl dát Giuseppe Rossi již svůj třetí gól v zápase, nebylo mu ale přáno, tentokrát skončil jeho prudký volej zhruba metr nad hostující brankou. Do druhé půle vlétla Barca ve velkém stylu, Afellay přiťukl míč Iniestovi, jeho pokus vytěsnil Lopez nad břevno.

Naprosto identickou situaci se zápasem proto Česku zažil v padesáté minutě David Villa, tentokrát však po otočce okolo bránících hráčů těsně minul. V šedesáté páté minutě to zkoušel jinak nepříliš výrazný Afellay, Lopez byl na místě. A tak, když to nešlo útočníkům na obou stranách, rozhodl se vše vzít do rukou stoper Pique. Alvesův centr od rohového praporku prodloužil Sergio tak šikovně, že se míč odrazil přesně k vytáhlému Piquemu, který se ničeho nebál a propálil vše, co mu stálo v cestě.

To už na hrací ploše byl také Lionel Messi, který nahradil Afellaye a hned o sobě dal vědět, když volný přímý kop z hranice šestnáctky kroutil přesně do šibenice, kam se na poslední chvíli vymrštil Lopez. Největší šanci celého zápasu měl pět minut před koncem Santi Cazorla, jenž se dostal na malém vápně k vysokému míči a jeho prudký volej naprosto zázračně vykopl Valdés z branky.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to je teda marodka jak prase. a nevíte někdo proč nehrál proti litvě Iniesta????

Reagovat
ronaldinho_10

Tohle bude hodně těžké, ale věřím ve výhru. I když případná ztráta v podobě remízi, by taky nebyla až taková tragédie. Ten bod by totiž byl hodně důležitý - Real by mohl smazat ztrátu na tři body. A za předpokladu, že by náhodou v El Clásicu nedostal pět nebo šest kousků (jak je poslední dobou zvykem) a dokázal by nás porazit, pořád budeme první my - když tedy neuvažuji případ, že by Real vyhrál o šest a více branek.

A při pohledu na los stačí vlastně jen porazit doma Espanyol, protože v ostatních zápasech už reálně žádná ztráta nehrozí, když zahrajeme alespoň svůj průměr. Navíc vzhledem k soupeřům Realu nevěřím, že žádný bod neztratí, takže jsem vcelku klidný

Reagovat
smazaný uživatel

nevadi že messi nehraje stejne barca je barca.2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je poslední šance, jak zdramatizovat jinak už rozhodnutý boj o titul, vzhledem k tomu, že se body prakticky neztrácí. Tipuju 2:1 (ať už Messi nastoupí, nebo ne)

Reagovat
Petřík-FCB

Messi nakonec nastoupi a bojan mozna taktez dobra zprava pro nas utok...tip:1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 Rossi , Borja-Villa

Reagovat
FCBjhonysFCB

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Strašne sa teším na tento zápas po dvojtýždňovej pauze vyplnenej len samím utrpením v podobe slovenskej repre Zápas na Madrigale je vždy ťažký a zvlášť po takej dlhej pauze, ale verím vo výhru Barcelony 3:1 Moj tip na zostavu: Valdés Dani-Sergio-Piqué-Adriano Mascherano-Keita-Iniesta Messi-Villa-Afellay(Bojan)

Reagovat
smazaný uživatel

aj cez vsetky zranenia , dohady a zle skusenosti s repre pauzami verim v 3 body .. Visca el Barca !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Villareal něco uhraje. Přeju jim to.

Reagovat
smazaný uživatel

super barca

Reagovat
smazaný uživatel

Výborné xD

V.Valdés podal perfektný výkon :)

Reagovat
Kejza

Reagovat
Langi

Barca by mohla mít na konci sezony konečně přes 100 bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele