19. kolo
16.01.2011 17:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Deportivo La Coruña 2:0

Valencia dvěma góly v poslední čtvrthodince hry rozhodla o důležité výhře 2:0 nad Deportivem a dostala se tak znovu za záda třetího Villarrealu. Deportivo si nepomohlo a vrátilo se tak do boje o záchranu.

O veledůležité tři body se postaral v sedmasedmdesáté minutě obránce Jeremy Mathieu, definitivní tříbodové razítko pak v nastavení přidal Pablo Hernandez. Valencia si tak připsala již šestou výhru v sezoně na domácím stadionu Mestalla.

Vítězství pro "Netopýry" znamená odpoutání se od pátého Espanyolu na rozdíl tří bodů, o jeden bodík méně pak čítá valencijská ztráta na třetí Villarreal.

Svěřenci Unaie Emeryho byli jasně lepší po celý průběh utkání, výjimku tvořila snad desetiminutová pasáž v závěru první půle, z mírného tlaku však La Coruňa nic nevytěžila. Vůbec největší šanci hostujícího celku měl Nouioui Lassad, proti jehož ráně vytasil fantastický reflexivní zákrok domácí brankář Vicente Guaita.

Jeden menší náznak si vypracoval i obránce Manuel Pablo, ovšem to bylo ze strany Deportiva v utkání vše. Pořádně hrát se začalo v sedmdesáté třetí minutě. Domácí záložník Ever Banega pálil chytře, jenže Aranzubia zasáhl dobře.

Aktivní Banega se do další šance prodral již o dvě minuty později, míč posouval před prázdnou branku Soldadovi, jeho však na poslední chvíli stihl zablokovat Colotto. Ani to však hosty nespasilo, protože třináct minut před koncem se hlavou po Costově centru prosadil Mathieu a nedal střelou k tyči Aranzubiovi šanci. Francouzský levý bek se radoval ze svého teprve druhého vstřeleného gólu v dresu Valencie.

Tato branka se nakonec ukázala být vítěznou, definitivní pojistku přidal v úplném závěru z rychlého protiútoku Pablo, jenž vytěžil z přihrávky Maty a pojistil tak vítězství Valencie nad Deportivem v poměru 2:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
PePiG7

2-0 Mata,Hernandez

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
Stankovic

2-0 Vale musí dát

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 2xMata

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele