31. kolo
10.04.2011 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - CA Osasuna 1:0

Gijón vyhrál velmi důležité střetnutí nad konkurenční Osasunou a oddálil se příčkám zaručující pád do druhé ligy, naopak se přiblížil horní polovině tabulky a ve vyrovnané soutěži má rozhodně ještě možnost vylepšit svou jedenáctou pozici. Naopak hostující celek klesl v tabulce na čtrnácté místo s pětatřiceti body a od sestupu je vzdálen pět bodů, musí se proto v dalších kolech ještě hodně bát.

Oba celky měly před vzájemným duelem stejný počet bodů a čekalo se vskutku opatrné střetnutí s minimem branek. Což se nakonec vyplnilo. Domácí zvítězili brankou ze 66. minuty a příliš útočných akcí k vidění nebylo. Přitom ještě před několika koly byl domácí výběr odsouzen k pádu o patro níže, v posledních pěti kolech ale vyválčil neuvěřitelných třináct bodů a situace se proto mávnutím kouzelného proutku náhle změnila.

V úvodu prvního poločasu navštívili domácí nebezpečně gólmana Richarda dvakrát, nicméně ani Miguel De Las Cuevas, ani David Barral úspěšní nebyli. Hosté se poprvé ukázali až těsně před přestávkou, kdy to zkoušel Miguel Flano, jenže mířil vedle. To v podstatě byla největší ofenzivní možnost hostů v první půli. Jenže obrana nemůže být vždy stoprocentní a v polovině druhého dějství se dopustila klíčové chyby.

Hříšníkem se stal Manuel Lolo. Ten se snažil poslat zpětnou přihrávku svému brankáři Ricardovi, jenže nahrál přímo na nohu Barralovi a ten stačil prostrčit balón pod tělem bezmocného brankáře. Osasuna se sice v dalším průběhu snažila tlačit do útoku, jenže vázla finální fáze. Za zmínku snad stojí pouze nepřesný hlavičkový pokus Javada Nekounama. K vyrovnání měli hosté opravdu hodně daleko.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

gijon vyhraje 2.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele