17. kolo
02.01.2011 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - CA Osasuna 1:0

Frederic Kanoute udeřil jedinou brankou ze hry a Sevilla ukončila svou nelichotivou sérii pěti porážek v řadě ve španělské Primera Division, když si připsala si tři body za těsné vítězství 1:0 na Osasunou. Kanoute skóroval po přímém kopu, který zahrával Jesus Navas v 36. minutě a domácí tým díky jeho brance zvítězil v nejvyšší španělské soutěži poprvé od poloviny listopadu.

Sevilla utrpěla v posledních sedmi soutěžních utkáních před vánoční přestávkou šest proher a jen jednou brala bod za remízu. Náladu si ale zvedla ve svém závěrečném utkání v roce 2010, když se jí ve španělském poháru Copa del Rey podařilo zdolat Malagu 5:3. Dnes tedy v získávání ztraceného sebevědomí domácí hráči pokračovali a připsali si druhou výhru v řadě.

Svěřenci Gregoria Manzana začali skvěle, když se nejprve Alvaro Negredo a po něm i Diego Capel dostali do šancí, které jim zneškodnil hostující gólman Ricardo Lopez. Domácí strážce svatyně Andrés Palop měl o poznání méně práce, vzrušení před jeho brankou přinesl jen pokus osasunského Juanfrana.

Rozhodnutí přišlo přibližně po půl hodině hry. Navasův volný kop z 36. minuty se ideálně dostal ke Kanoutemu, který nedal Lopezovi v brance hostů šanci a poslal domácí do vedení. Pro bývalého reprezentanta Mali to byla již šestá trefa v letošním ročníku Primera Division.

Tato branka rozhodla o tom, že Osasuna znovu odjížděla z hostujícího hřiště s prázdnou. Hráči Pamplony získali na cizích stadionech pouhé dva body z čtyřiadvaceti možných a vytvořili tak nelichotivý rekord Primera Division. Na hřištích soupeřů se navíc pamplonští prosadili pouze čtyřikrát. Ve druhém poločasu sice měli hosté několik slibných příležitostí na stadionu Ramona Sancheze Pizjuana, ale nepodařilo se jim prolomit střeleckou nemohoucnost, a tak mohli fanoušci Sevilly po třech domácích prohrách v La Lize konečně slavit zasloužený tříbodový zisk.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele