34. kolo
30.04.2011 18:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Domácí porážka od Zaragozy ukončila ligové sny Realu

Letošní druhou ligovou porážku na domácím hřišti si připsal Real ve 34. kole proti Zaragoze. Aragonci zvítězili po dramatickém průběhu a kvalitním obranném výkonu 3:2. Nešťastným mužem zápasu byl Carvalho, který zavinil penaltu a pak byl sám vyloučen.

Po 14 zápasech se Zaragoza dočkala vítězství nad Realem Madrid. Pro hosty mají tři body cenu zlata a pomohou jim v boji o záchranu. Los "mańos" celý zápas poctivě bránili a využili víceméně veškeré své šance. Prvnímu gólu napomohl výživnou minelou Casillas, domácí pak přes závěrečný drtivý tlak neutrhli ani bod. Na ligový titul může proto Bílý balet již definitivně zapomenout.

Mourinho udělal už v tak pozměněné sestavě několik změn. V obraně nahradil Garay Pepeho, který se posunul do zálohy, za Arbelou zaskočil odchovanec Nacho. Na lavičce zůstal i Özil. Kouč Aguirre roztáhl obranu na pět členů, na levém kraji se objevil Obradovič a ve středu pak Lanzaro.

První šanci zápasu měl po chybě Granera Uche, ale Casillas vyrazil. Domácí kontrolovali zápas, ale první vážnější pokus předvedl až v 18. minutě Kaká, jenže těsně minul. Následný přímý kop Granera vyboxoval Doblas. Hosté se osmělili až ranou Ponzia, která šla od Carvalhova obličeje na roh.

Ve 34. minutě střílel Lafita po otočce nad. A když Real nedokázal svůj tlak zužitkovat, přišel trest. Casillas nepochopitelně promáchl při odkopu, Uche ještě neskóroval, ale Lafita po něm ano a senzace začala být blíž. Hosté šli do kabin s jednogólovým náskokem.

Po přestávce měl zápas stejný průběh. Real se tlačil dopředu, Zaragoza vyčkávala. A v 54. minutě se dočkala podruhé. Lafitu fauloval ve vápně Carvalho a nařízenou penaltu proměnil Gabi. Na hřiště se dostali Marcelo a Di María a hru oživili. Argentinec střílel zpoza vápna mimo. Totéž předvedl za pár minut Granero, kterého vzápětí vystřídal Özil.

Byl to právě turecký Němec, který se zasloužil o snížení. Na jeho roh si v 62. minutě naskočil Ramos a hlavou zavěsil. Další šanci měl Kaká, ale Lanzaro ho za cenu vlastního zranění zastavil. Domácí se marně dožadovali pokutového kopu. Ránu Marcela vykopl Doblas.

Další příležitosti měl chvíli nato Benzema. Nejprve hlavičkoval do náruče Doblase a následně v pádu po přihrávce Di Maríi pálil do břevna, přestože na trávníku ležel delší dobu jeden z hráčů Zaragozy. Hlavička Kaká šla v 75. minutě nad. A Zaragoza opět trestala. V 78. minutě po rychlém protiútoku rozvlnil síť potřetí Lafita.

Real se vrhl do útoku, pokusy Özila, Benzemy a Kaká zneškodnil Doblas. Pak domácí v 85. minutě přece jen snížili, když přihrávku Higuaína využil k přesné křižné střele Benzema. Další komplikace pro vyrovnání ale přišly o minutu poté, když byl po druhé žluté vyloučen Carvalho.

V závěru měl šanci ještě z voleje Benzema, ale minul. V nastavení vychytal Doblas hlavičku Kaká až na brankové čáře a následně vykopl Paredes střelu Higuaína. Bílému baletu se nepodařilo ani vyrovnat a ztratil i poslední šance na ligový titul. Aragonci naopak získali drahocenné body v boji o záchranu.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 3x CR7,DiMaria

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 Karim2x, Gonzalo, Özil, Canales / Gabi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 0-Higuain,Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

no skoro si sa tiež trafil

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tys urcite ocekaval ze real doma prohraje se Zaragozou, kdyz se tak smejes...

Reagovat
smazaný uživatel

nie, nečakal, ale RM rád nemám, tak sa smejem všetkých, ktorí tipovali, že Real vyhrá. trochu škodoradosti nezaškodí Ale ty si bol blízko. Real dal dva góly, len si zabudol pridať, že dostane tri

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten tip jsem nepsal ja.

Reagovat
smazaný uživatel

wow,jo barca má titul ouj je!

Reagovat
smazaný uživatel

teraz sa Veľký Mou na koho vyhovorí??? či tiež za to môže Barca, že? ..alebo aspoň rozhodcovia..

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mňa Barca určite podplatila hráčov Zaragozy, aby hrali lepšie

Reagovat
lampard11

ted je jasný že barca je mistr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele