36. kolo
10.05.2011 22:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo rozstřílel Getafe

Malé madridské derby bylo jasnou záležitostí domácího Realu Madrid, který přejel Getafe 4:0. Střelcem zápasu se stal Cristiano Ronaldo, který zaznamenal hattrick, jenž mu pomůže v boji o nejlepšího střelce. Getafe si velice zkomplikovalo cestu k záchraně v soutěži.

Domácí nastoupili s jedinou změnou, když Benzemu nahradil na hrotu Higuaín. V dresu hostí se neobjevil zraněný kapitán Manu del Moral, kterého zastoupil mladíček Sardinero. Po uctění památky golfové legendy Severiana Ballesterose, začal Real mírným tlakem, na přihrávku Marcela nedosáhl o kousek Higuaín, Argentinec pak nevyužil akci, kterou rozjel s Cristianem Ronaldem.

V 18. minutě se probil po pasu Özila do vápna Higuaín, ale vystřelil slabě pouze do zámezí. Hosté několikrát znemožnili přesnou rozehrávku domácích, ale ve 23. minutě už byli bezmocní vůči akci, kterou zakončil pěkným centrem Özil a ještě hezčí hlavičkou Cristiano Ronaldo.

Domácí pak hru ještě více zklidnili, sousedy z jihu města k ničemu příliš nepouštěli. Pohotovou střelou se blýskl Özil, ale srazil mu ji na roh Boateng. První vážnější pokus Getafe měl na svědomí Colunga, ale jeho umístěnou přízemní střelu zneškodnil Adán. Ve 37. minutě měl další šanci Ronaldu po centru Di Maríi, ovšem hlavičkoval nad. Největší šanci hostů měl těsně před poločasem po přímém kopu Pareja a závaru ve vápně Colunga, ale nastřelil jen Arbelou.

Hned po přestávce mohli zvýšit Marcelo a po něm Ronaldo, ale nepodařilo se. Pak pěkný pas Özila na Higuaína překazil Cata Díaz. V 53. minutě pálil z přímého kopu Cristiano Ronaldo, ale Ustari vyrazil. O čtyři minuty později Real zvýšil náskok a byl u toho opět Ronaldo, kterého po akci Higuaína nezištně našel přihrávkou ve vápně Özil.

Getafe mohlo dvě minuty nato skórovat po hezké akci Pareja, ovšem Casquero mířil vedle. Bílý balet dále udržoval převahu a dočkal se v 76. minutě, když Xabi nádhernou křižnou přihrávkou našel čerstvě vystřídavšího Benzemu a ten se nemýlil - 3: 0! O dvě minuty poté mohl přidat třetí gól Ronaldo po pasu dalšího nového muže Adebayora, ale nastřelil pouze Torrese.

Posledních deset minut zápasu bylo jasnou záležitostí domácích, na hřiště se dostal i gólman Castilly Mejías. V 86. minutě měl další šanci Ronaldo - opět mu nahrával Adebayor - ale Portugalec nezakončil ideálně. V 88. minutě napřáhl Xabi a jeho bombu zpoza vápna vytáhl skvěle Ustari na roh.

Další akci nedokázal zakončit Adebayor a pak přišla další chvíle pro Cristiana Ronalda a jeho souboj o titul nejlepšího střelce. Portugalec zkompletoval v nastavení hattrick, po velmi pochybně odpískané penaltě. Real tak udržuje v klidu druhé místo, zaznamenal rekordní výhru proti Getafe, které se tak ocitlo dvě kola před koncem nad sestupovou propastí.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Getafe byli minulou sezónu docelu dobrý,ael teď asi sestoupěj. Real je da alespoń 5-1 .

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 DiMaria,2xC.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
diastan

Tip EuroFotbal.cz: 2 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tk mohlo bť Getafe súrne potrebuje Body , a Realu už nejde vobec o nič

Reagovat
smazaný uživatel

is shit

Reagovat
galacticosi

Po závěrečném hvizdu ještě Ronaldo předal dres fandovi, kterého během první půle nechtěně trefil míčem do obličeje. (zo stránky RM.cz) toto je hráč a nie ako Messi, ktorý doslova vyje*al na fans Realu a ešte rozhadzoval rukami že čo sa deje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele