12. kolo
20.11.2010 22:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Real zkrotil „bůrem“ baskické lvy

Real Madrid zareagoval na rekordní výhru Barcelony v Almeríi a nasázel Athleticu na domácí půdě pět gólů. Hattrickem se zaskvěl Cristiano Ronaldo. Real se vítězstvím nad bojovnými Basky opět dostal na první příčku La Ligy.

Bílý balet doma nezaváhal a Athletic Club Bilbao doma rozstřílel 5 - 1. Vedle tří gólů Ronalda se poprvé v ročníku zapsal mezi střelce i Sergio Ramos, přičemž úvodní branku vstřelil Higuaín. Na konci první půle snížil tradiční střelec Athleticu Llorente.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, kouč hostů Caparrós učinil několik změn - místo Iturraspeho a Aurtenetxeho nastoupili Ustaritz a Muniain. Amorebieta se posunul do středu zálohy a Ustaritz na stopera.

Zápas začal svižně, první obrovskou šanci měl ve 4. minutě Llorente, když vyškolil Khediru a Carvalha, překonal i Casillase, ale jeho střelu odkopl Pepe. Na druhé straně předvedl po pěkné akci Di Maríi poloviční nůžky Cristiano Ronaldo, ale přestřelil. Stejně naložil i o pět minut později s přímým kopem.

Skóre otevřeli domácí v 19. minutě po akci Ronalda a pěkné přihrávce Di Maríi se středem obrany probil Higuaín a překonal Gorku Iraizoze. Další šanci na zvýšení stavu měl Ramos, ale po přímém kopu Ozila hlavičkoval vedle. Pak se proti střele Susaety zpoza vápna vytáhl Casillas, který reflexivně míč jednou rukou vyrazil.

Pak se Athletic trochu osmělil a měl i další příležitosti. Tu nejvýraznější zneškodnil Llorentemu opět Casillas. Ve 31. minutě se otřásl stadion Santiago Bernabéu radostí podruhé. Akci rozjel Higuaín, jeho přihrávku sklepl z první Ozil na Ronalda a ten střelou do protipohybu Iraizoze zvýšil na 2 - 0.

Další šance měl Higuaín, ale křižnou střelou minul, stejně jako o pár minut nato Ronaldo. Pak trošku hamounil Di María a místo přihrávky na Ozila volil střelu doprostřed branky. Baskové se probrali ve 40. minutě a snížili. Po akci Susaety se dostal ke střele ve vápně zcela volný Iraola, míč se dostal k Llorentemu, který nekompromisně zakončil.

Poslední šanci prvního poločasu měl Susaeta, ale po průniku do vápna volil střílený centr místo obloučku na Llorenteho. I druhé dějství začalo aktivně, ale dalších deset minut proběhlo bez šancí. Třetí gól Bílého baletu padl v 57. minutě po penaltě nařízené za faul na Di Maríu a překvapivě ho vstřelil Sergio Ramos.

V 62. minutě domácí opět zvýšili náskok, z trestného kopu se pěkně trefil Cristiano Ronaldo po nepochopitelné minele Iraizoze. Další průběh utkání provázelo střídání na obou stranách. K příležitosti se dostal až v 78. minutě Ronaldo, posadil San Josého, ale svou střelu příliš zakroutil a minul branku. Chvilku po něm hlavičkoval opět mimo Ramos.

Athletic měl ještě poslední šanci na snížení v 87. minutě po rohu, ale Javi Martínez napálil pouze břevno. Skóre uzavřel v nastaveném čase po faulu na vystřídavšího Granera z penalty Cristiano Ronaldo, jenž zkompletoval hattrick.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 2xRonaldo

Reagovat
Krausio_Real_M

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente+Martínez+bojovnost Basků - bude to zase pořádně vypjaté utkání, ale aspoň si můžeme zblízka prohlédnout budoucí posily

Reagovat
Tomtaf

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 nebo 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

6: 0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Novasik

ehm ehm... Ronaldo dal mimochodem 15 gólů, nevím, proč správci stále neopravili střelce gólů v zápase s Realem Sociedad, když Ronaldový přímák se odrazil od Pepeho a střelcem byl uznán Pepé, ale soutěž o trofej Pichichi vyhlašuje deník MARCA a to rozhodla že střelcem byl Ronaldu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele