18. kolo
09.01.2011 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

RCD Mallorca - UD Almería 4:1

Můj dům, můj hrad. Již dlouhodobě o Realu Mallorca platí, že doma nepřenechává byť sebekvalitnějším mužstvům body a i dnes svou famózní domácí bilanci z posledních let podtrhl, když si poradila s Almeríí. Šlo o krásný revanš za vyřazení z Copa del Rey, které je čerstvé jen několik dní.

Výhra se začala rodit již v prvním dějství, kdy se nejprve prosadil stoper Ivan Ramis, na něhož krátce před přestávkou navázal Víctor. Almería sice díky zlepšenému výkonu po přestávce snížila osobou Alberta Crusata, ale Nsueho brzká odpověď ji položila do kolen. Definitivu pak vystavil Pereira.

Jak již bylo řečeno, o první zářez se postaral Ivan Ramis. Jonathan de Guzman poslal na branku z levé strany prudký balón z přímého volného kopu, který ale vynikajícím zákrokem na přední tyči vyrazil Diego Alvés. Jím odražený míč se ale dostal k Ramisovi, který pohotovou hlavičkou překonal bezmocného brazilského brankáře a otevřel skóre.

Mallorca hrála výborně, umě kombinovala a nepouštěla Almeríi do střeleckých příležitostí. Když pak Víctor krátce před přestávkou zužitkoval skvělou příležitost a zvýšil vedení, nikdo na Estadio Iberostar nepochyboval o domácím vítězství.

Almería se však po přestávce zvedla a začala bojovat. Přišly i šance a jednu z nich přetavil ve stav snižující trefu Crusat, jehož krásný gól zpoza šestnáctky klání zdramatizoval. Nicméně hned za minutu odpověděl právě po Crusatově chybě na levé straně a přihrávce Pierra Webóa Nsue, který si hejknul na Pereiru, který mu šikovně přenechal míč do vyložené pozice, ze které se domácí útočník nemýlil.

V samém závěru nakonec vsítil branku ještě Pereira, který parádní ranou zpoza šestnáctky nedal Alvésovi pražádnou šanci a rozhodl o drtivém vítězství Mallorcy, která se tak posunula na osmou příčku, přičemž má stejně bodů jako šesté Atlético Madrid, které však zítra dohrává kolo v Hérculesu a může zareagovat na další nářez Espanyolu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele