1. kolo
28.08.2010 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Valencia se blýskla v Málaze

Úspěšný vstup do nového ročníku La Ligy má za sebou Valencia. "Netopýři" z východu Španělska si odvezli výhru 3:1 ze stadionu La Rosaleda v Málaze. Hvězdou zápasu byl Joaquín, autor dvou branek.

Bývalá ikona Betisu Joaquín debutovala shodou okolností právě na stadionu La Rosaleda před takřka devíti lety. Jeho výkon v úvodním utkání Primera División znamenal tři body pro "blanquinegros", kteří zahnali veškeré obavy dané absencí obou Davidů, Villy a Silvy, a opory zadních řad Marcheny. Pro zranění chyběla i nová akvizice Soldado. Domácí boquerones vzdorovali statečně ve druhém poločase, nicméně právě Joaquín dvěma góly tento odpor zlomil.

Základ Valencie nastoupil pouze s dvěma novými tvářemi, obráncem Costou a útočníkem Adurizem. V roli špílmachra se představil Ever Banega a právě spolupráce obou posledně jmenovaných slavila úspěch už v 9. minutě zápasu. Argentinec zahrál roh, který obrana Málagy lajdácky odvrátila, k míči se dostala právě posila z Mallorcy Aduriz a hlavičko otevřela skóre zápasu.

Po úvodním gólu ovšem Netopýři usnuli na vavřínech a nebylo proto divu, že domácí minutu před koncem poločasu z nenápadné akce vyrovnali skóre. Trestný kop Elisea vychýlil kopačkou "Papelito" Fernández a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Domácí začali ostře úvod druhého poločasu a v 55.minutě měli jasnou příležitost po akci Quincyho, jenž předložil na zlatém podnose gól Rondónovi. Avšak veterán a nejstarší brankář šampionátu César tutovku Venezuelanovi skvělým zákrokem zmařil.

Smrtící odpověď Valencie přišla za čtvrt hodiny. Joaquín se prohnal kolem Gámeze a Apoňa a jeho rána s tečí Ivána Gonzáleze skončila v síti Arnaua. To však nebylo všechno a záložník Valencie se po čtyřech minutách a excelentní akci celého mužstva trefil i podruhé a definitivně tak zlomil odpor domácích.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele