27. kolo
06.03.2011 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Espanyol Barcelona 1:0

Espanyol se představil na hřišti Levante a mohli jsme sledovat zápas, který chudý na střely rozhodně nebyl, bohužel diváci gólů moc neviděli, domácí ale přesto mohou být s výhrou 1:0 spokojeni.

V 10. minutě poprvé zahrozili domácí, konkrétně Juanlu zakončoval hlavičkou, které ale scházela potřebná razance a přesnost. Hned o čtyři minuty později se do zakončení dostal domácí Xisco Muňoz, hostující gólman Kameni však překonán nebyl. Hosté poprvé vážněji zahrozili v 17. minutě, kdy se do zakončení hlavou probojoval Sergio García, Munua však vedení soupeře nepřipustil.

Ve 27. minutě již na stadionu ve Valencii bylo veselo, Felipe Caicedo hlavou poslal míč do pravého rohu hostující svatyně a poslal svůj celek do vedení 1:0. O chvíli později mohl Valdo vedení zvýšit, jeho dělovka však mezi tři tyče nezamířila. Vyrovnání mohlo přijít ve 35. a 37. minutě utkání, nejprve Luis Garcia zamířil vedle branky domácích, poté stejně nepřesně zakončoval Javier López. Do konce poločasu se poté nic závaznějšího nestalo, a tak domácí šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Hned na začátku druhé půle odmítl šanci na zvýšení náskoku Felipe Caicedo, nemířil však zcela přesně, o chvilku později mohl vyrovnat Álvaro, mezi tři tyče se ale jeho pokus nevešel. V 61. minutě se ke střele dostal domácí Valdo, šance měla ale do gólových parametrů daleko.

Aktivně hrající Levante se dostávalo do mnoha příležitostí, gólem ale žádná akce neskončila, a tak zahrozili hosté, v 82. minutě nebezpečně pálil Luis García, naštěstí pro domácí jeho pokus mezi tři tyče vůbec nemířil. Poté se do šance na vyrovnání probojoval José Callejón, zakončení bylo ale velmi nepřesné, a protože domácí výsledek 1:0 uhájili, mohli se radovat ze tří bodového zisku.

Levante si zaslouženě doma vybojovalo tři body, které se v boji o udržení v nejvyšší španělské lize velmi hodí, na druhé straně hosté ztratili body, které by je přibližovaly k účasti v evropských pohárech.

Autor: Martin Bečan / soccernet.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele