17. kolo
03.01.2011 22:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Dramatické madridské derby ovládl Real

Ligový vstup do Nového roku se v "malém" madridském derby vydařil více Realu Madrid než Getafe. Bílý balet zvítězil těsně 3:2, když dva góly vstřelil Cristiano Ronaldo. Návrat na zelené trávníky oslavil po zranění Brazilec Kaká.

Další zápas mezi Getafe a Realem opět dokázal, že střet obou městských rivalů je dramatickou podívanou. Bílý balet se dvěma rychlými góly Ronalda a Ozila ujal vedení, ale domácí se nevzdali a dvakrát gólový stav snižovali. Na poslední gól hostů však už odpověď nenalezli.

Oba madridské týmy nastoupily v očekávaných sestavách a aktivněji začali hosté. Už ve 4. minutě střílel nad z přímého kopu Cristiano Ronaldo. Portugalec to zkoušel o chvíli později i nůžkami po centru Di Maríi, ale jeho pokus se nepovedl. Další akce Argentince však už k úvodnímu gólu vedla. Mané stáhl Di Maríu za dres ve vápně a v 9. minutě se kopala penalta, kterou Cristiano Ronaldo s jistotou proměnil.

I nadále se hrál zajímavý fotbal. Parejo střílel z přímého kopu vedle a Cristiano Ronaldo napálil ten svůj zase do zdi. V 19. minutě však vymyslel skvělou přihrávku do uličky Di María pro Ozila, který se vyhnul Codinovi a rozvlnil síť podruhé.

Domácí se však nevzdali a o devět minut nato byla jejich snaha odměněna. Odchovanec Realu Parejo se probil přes Arbelou a Lasse a přesnou střelou k tyči snížil náskok Bílého baletu. Getafe se dál tlačilo dopředu a tísnilo Real útočnou hrou.

Nicméně větší šanci měli přesto hosté, když ve 41. minutě po pěkné akci Di Maríi, Ozila a Benzemy nedosáhl na míč před prázdnou brankou těsně Ronaldo. Poslední střelecký pokus prvního dějství zaznamenal zdálky Lass, ale pouze do rukavic Codiny.

Druhá půle začala opět mírnou převahu domácí, nicméně šance měl opět Real. Po přihrávce Di Maríi střílel z první mimo Benzema. V 57. minutě špatně odkopl Codina, míč došel k Ozilovi, ten posunul Benzemovi, který našel ve vápně Ronalda, který mezi dvěma obránci našel skulinku a zvýšil na 3:1 pro hosty.

Příležitost definitivně rozhodnout zápas měl Bílý balet v 64. minutě, ale v brejku tři na jednoho utekl Di Maríovi míč a bylo po šanci. O tři minuty nato Ronaldo vysunul do vápna Benzemu, který trefil zadní tyč Codinovy branky. Zakroucená střela Ozila v 74. minutě jen těsně minula vzdálenější tyč domácí svatyně.

Závěrečná čtvrhodinka byla rušná. Nejprve se dostal na hřiště do dlouhé době Kaká, v 81. minutě šel ven za druhou žlutou Arbeloa. Domácí zdramatizovali zápas v 85. minutě, kdy po centru Maného zleva nešťastně odvrátil Marcelo a Albín napálil míč do sítě.

Real však už do další šance domácí nepustil a naopak mohl ještě zvýšit, kdy navrátilec Kaká převzal přihrávku Ronalda, propasíroval se do výhodné pozice, ale vystřelil mimo. Závěrečná příležitost patřila Ronaldovi, ale ani on nezužitkoval přímý kop. Real zůstává na dostřel Barcelony a Getafe se opět trochu vzdálily pohárové příčky.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna 2!!! tip:0:2

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim Getafe jsou doma dobři spiš x

Reagovat
smazaný uživatel

0 5-C.Ronaldo,Di maria,Benzema,Pepe,C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 asi těžko Real neni Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PePiG7

0-3ronaldo,benzema,ronaldo

Reagovat
Tomtaf

1:7

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a mejch 0 5 neni v pohode.

Reagovat
PePiG7

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká dá gol

Reagovat
Langi

neviděl bych to tak jednoznačně...Getafe se v prosinci dost dařilo a jelikož oba týmy mají na kontě ze 17 (resp. 16) zápasů pouze 2 remízy, moc bych se nedivil kdyby dneska přidali třetí...TIP: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

nebude to pro nás vbc snadné :)...ale věřím ve výhru ..1:3 (Cris,,Karim,Di maria )

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1:1

přání 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dobou se mi zdají kurzy na primeru division nějaký ustřelený.. Včera Sevilla kurz na výhru 1.5 5 zápasů nevyhráli, nedokáží si přihrát a průběh zápasu to ukázal. Ušmudlanej gol je zachránil.

Getafe - RM výhra RM za 1.3 no nevim, RM asi vítězství ukope ale tak jednoznačně bych to neviděl. 1.3 je totálně nehratelný a do HC bych se bál. Getafe mají formu jako hrom.

Atletico - Santander výhra domácích 1,45 Atletico si brousí zuby na zajištění LM, ale zraněných hráčů včetně Forlána je taky docela dost.

Villarreal taky pravděpodobně vykope výhru, ale marodka je taky vysoká a 1.5 je taky nehratellný kurz.

Napadá mě jen X první poločas Getafe - RM vzpomente si na Barcelonu

Reagovat
clinger

sympatické Getafe porazí megahvězdný Real 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

půjde někde přímý přenos ?

Reagovat
delfin

na myp2p.eu neco najdes...

Reagovat
smazaný uživatel

díky!

Reagovat
smazaný uživatel

To sa takto slávny real bojí o výsledok keď vystrieda aj svojho posledného utočníka za záložníka???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PePiG7

protože asi hráli o 10,to udělá každej normální trenér

Reagovat
smazaný uživatel

ked prisiel kaka na ihrisko este boli 11,jedine zeby mourinho videl dopredu ale to radsej mohol stiahnut Arbelou :D

Reagovat
smazaný uživatel

Potom co Benzema předváděl a za toho stavu, nevím kdo by tohle neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

včera mě ,ale utvrdilo to,že nemáme vůbec široký kádr,jinak Ozzil hrál slušně,Ronaldo taktéž,Di Mária nezklamal,ale zklamal mě Benzema a docela i Lass...Benzema tím dokázal,že na Real zatím nemá,už ať se vrátí z5 Gonzalo :)...jinak jsem rád,že je Gago s Kaká zdravíí :)..good luck

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele