33. kolo
23.04.2011 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - CA Osasuna 2:0

Barcelona se na domácím hřišti dlouho strachovala o výsledek zápasu s Osasunou, nakonec však zvítězila 2:0 a odpověděla tak na vysoké vítězství Realu ve Valencii. Své dlouhé střelecké trápení konečně protrhl David Villa, další gól pak z pozice náhradníka přidal Lionel Messi.

Na úvod nutno podotknout, že Osasuna rozhodně nepřijela na Nou Camp bránit a po celých devadesát minut dávala Barceloně najevo, že musí počítat i se zadními vrátky. Nebylo by se čemu divit, kdyby si Osasuna odvezla zpět do Pamplony bod.

První příležitost utkání měl David Villa, jeho střela ze zákrytu však branku minula. Ve dvaadvacáté minutě se do první šance dostali hosté, Cejudovu ránu však Valdés vytěsnil na roh. A o dvě minuty později přišel trest, po Jeffrenově stříleném centru z levé strany se míč dostal až k na zadní tyči stojícímu Villovi, který ve skluzu doklepl míč do sítě.

Velmi aktivní byl v první půli hostující Nekounam, po půlhodině hry to zkoušel sám, ovšem minul. V samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky se pak Nekounam dostal do obrovské příležitosti, střelu zblízka ovšem neuvěřitelným zákrokem vytěsnil Valdés. Z následného rohového kopu se k nebezpečné hlavičce dostal Damía, i tentokrát však skvěle zakročil strážce barcelonské svatyně. Do kabin se tak šlo za hubeného vedení blaugranas 1:0.

Hned po nástupu na hřiště se znovu zviditelnil Nekounam, Valdés byl dnes ale nepřekonatelný. Alespoň se tak zdál, protože hned o pár minut později předvedl tristní zákrok proti střele Camuňase a jen štěstí ho zachránilo od potupy.

Po hodině hry se na hřiště dostal také šetřený Lionel Messi. Již předtím se na hřiště podíval také Iniesta, chvíli po Messim došlo i na Xaviho. Tři největší hvězdy Barcelony spolu tedy na hřišti pobyly zhruba půlhodinu, po kterou se obraz hry oproti první půli výrazně změnil a Barcelona najednou kontrolovala hru jejím tolik typickým způsobem.

Messi o sobě dal poprvé vědět patnáct minut před koncem, to však ještě branku minul. V osmdesáté osmé minutě se však domácí fanoušci dočkali pojistky, Dani Alves prostrčil míč do uličky Messimu a ten pravačkou překonal Ricarda.

Náskok Barcelony před Realem tak zůstává osmibodový a blaugranas se čím dál tím více přibližují obhajobě mistrovského titulu.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
lampard11

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

5-0 1Xavi, 2Messi 2Pedro

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
FCBjhonysFCB

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Messi, Messi, Messi, Pique

Reagovat
vocasisko

Valdés-Alves,Pique,Millito,Maxwell-Mascherano,Thiago,Keita-Jeffren,Messi,Affelay

Jestli ani dneska nedostane několik hráčů odpočinek, tak už snad nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že si spraví Barca chuť aj na Real veru...v LM by mohli postúpiť cez Real bol by som moc rád aj keď ich trafená taktika ma vytáča (myslím Realu)...

Reagovat
smazaný uživatel

...................................................................V.Valdes.......................................................................

Masherano..............................Sergio..............................Milito.............................................Maxwel

....................................................................Keita.............................................................................

.........................................Thiago..........................................Iniesta................................................

Affelay.............................................................D.Villa..........................................................Jeffren

3-0-D.Villa,D.Villa,Jeffren

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele