22. kolo
05.02.2011 22:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Atlético Madrid 3:0

Barcelona si ve 22. kole Primera Division poradila s Atléticem Madrid 3:0 poté, co se Leo Messimu povedlo dát hattrick. Katalánský klub si tak připsal již šestnáctou výhru v řadě, čímž vytvořil nový rekord soutěže.

Barceloně se povedl vstup do utkání. Už v sedmnácté minutě se poprvé prosadil 23letý Messi, když se vyhnul dvěma obráncům a z hranice vápna střelou po zemi k tyčce překonal madridského brankáře De Geu. Druhý gól přidal Argentinec ve 28. minutě, kdy se trefil zblízka a své galapředstavení zakončil v 79 minutě, kdy dorážkou do prázdné branky završil svůj hattrick.

Katalánský klub tak překonal 50 let starý rekord Realu Madrid, kterému se podařilo vyhrát v řadě 15 zápasů. Tehdy v roce 1961 za Real válel především Alfredo di Stefano, zatímco hráčem číslo jedna je v současné Barceloně jiný Argentinec - Lionel Messi. Právě on má největší zásluhu na tom, že Barcelona má už desetibodový náskok na druhý Real Madrid, ačkoli ten má ještě zápas k dobru.

Na rozdíl od středečního pohárového utkání s Almeríí, kdy Barcelona zvítězila 3:0, Pep Guardiola postavil nejsilnější sestavu, kterou má momentálně k dispozici. V útoku nastoupil Messi, doplňovaný Pedrem a Villou, zálohu měli na starosti Iniesta, Xavi a Busquets a obranu tvořila čtveřice Maxwell, Piqué, Abidal a Alves. Branku střežil jako obvykle Victor Valdes. Jediný hráč, který Guardiolovi chyběl, byl kapitán Carles Puyol, který je zraněný.

To Atlético Madrid svojí sestavou překvapilo. Nečekaně totiž nenastoupil uruguayský útočník Diego Forlán, a tak se o útok staral pouze Argetinec Kun Agüero. Teprve ve druhém poločase se uruguayský střelec objevil na hřišti a hra Atlética se ihned zkvalitnila. V 53. minutě se hráči Atlética málem dočkali branky, když měl obrovskou šanci Filipe. Gólu však hlavičkou na brankové čáře zabránil Gerard Piqué.

Lionel Messi si díky hattricku připsal již 24. gól během 22 kol La Ligy, a je tak o dva góly před druhým nejúspěšnějším střelcem španělské ligy Cristianem Ronaldem. Rekord v počtu vstřelených branek za jednu sezónu zatím dlouhodobě drží Hugo Sanchez, který nastřílel 38 branek. Zdá se, že Messi by na tento rekord mohl zaútočit, vydrží-li mu jeho forma i nadále.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Messi,Villa,2xPedro

Reagovat
diastan

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych moc Realu,aby uspěl jak na domací tak i evropské scéně, takové týmy jako Atletico,Valenci,či samotný Real Madrid jsou jedinými možnými kandydáty aby připravili Barcelonu o pár bodů,proto doufám že Atletico uhraje remízu,takže můj tip. 0 HALA MADRID!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdyby to bylo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

co keby si sa siel vystriekat na stranky realu madrid , tu to nikoho nezaujima

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses ale chudáček

Reagovat
smazaný uživatel

hovori kto ? ty ??? .. dakujem za kompliment einstein

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
randi

aji s béčkem by Barca vyhrála o 2,3 góly.. Atlético hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

pral bychto na Atletico !!! 2:3 barca

Reagovat
smazaný uživatel

Barca 4:0 go Blaugranas

Reagovat
PePiG7

2-2 Villa,Pedro-Forlan,Aguero

Reagovat
smazaný uživatel

jasna vyhra barcy v poslednich zapasech skoro kazdyho rozdrti rozdilem tridy

Reagovat
Losinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

snad dostanou Atleti co nejvíc, ať se proberou

Reagovat
delfin

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico je ve sračkách,dneska to bude jasná záležitost

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas !! meli prijmout castku od chelsea a nakoupit novy hrace aby to ozivili, co ted predvadi atletico ...teda nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Messi opět jednou hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Messi proste v soucasne dobe na neho nikdo nema a nikdo mu nesaha ani po kotniky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele