3. kolo
19.09.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:2

Mistrovská Barcelona udolala doposavad neporažené Atlético Madrid a vrátilo se na špici tabulky. Klání atraktivitou pokulhávalo za předchozími vzájemnými střetnutími, přesto nabídlo velké množství krásných fotbalových momentů.

Klání začalo velice obezřetně, ale po několika minutách se hostující mužstvo osmělilo k prvním výpadům proti brance úžasně chytajícího mladíčka Davida De Gey. Katalánský šampión se minutu od minuty zlepšoval a ve třinácté minutě poprvé udeřil. Pedro přenádhernou přihrávkou nalezl za obranu nabíhajícího Lionela Messiho, který míč kvapně odeslal na místo určení a nedal vyběhnuvšímu brankáři Atlética Madrid žádnou šanci.

Rojiblancos byli do patnácté minuty nebezpeční asi jako luční kobylka pro Velkou čínskou zeď, ale po inkasované brance zmobilizovali síly a snažili se co nejdříve vyrovnat. Díky zlepšené hře si Atléti vytvořili řadu standardních situací, a právě jedna z nich se stala Barceloně osudná.

Simao se postavil k rohovém praporku, poslal do malého čtverce prudký centr, na který si výborně naskočil Raúl García a srovnal stav na 1:1. Nutno podotknout, že Garcíovi značně pomohl špatně načasovaný a hlavně nepřesný výběh Víctora Valdéze, jehož chybičku nemohu opomenout.

Po brance Raúla Garcíi tempo a kvalita utkání krapet opadly, přesto byl k vidění pěkný kombinační fotbal. Deset minut se na diváky našlapaném stadionu Vicente Calderóna neurodila žádná šance, až ve dvaatřicáté minutě přišel nečekaný úder a rozhodující moment zápasu. Lionel Messi vybojoval rohový kop, sám se postavil k jeho exekuci a poslal míč přesně na vytáhlého Gérarda Piquého, který si míč zpracoval a nekompromisní ranou jej poslal do sítě.

Závěr poločasu už žádný zářivý moment nenabídl, a tak se přesuňme do druhé půle, konkrétně padesáté minuty. Krátce po obrátce se totiž musel předvést David De Gea, který fešnou robinsonádou vyrazil střelu Xaviho Hernándeze. Za malou chvíli ještě hezčím zákrokem překazil radost Pedrovi.

Barcelona byla mnohem aktivnější a právě devatenáctiletý brankář Atlética Madrid má největší zásluhu na tom, že si Blaugranas krom tří cenných bodů neodvezli ještě několik branek navíc. Ještě před svým vystřídáním si na vrub připsal jednu spálenou šanci David Villa, proti němuž však fantasticky vběhl a zažehnal nebezpečí David De Gea.

Atlético dokázalo zareagovat pouze a jen signálem z osmdesáté minuty, ale José Antonio Reyes branku po přihrávce Simaa netrefil. V šestaosmdesáté minutě měl na kopačce stvrzení výsledku Lionel Messi, který upláchl defenzívy a s mistrovskou lehkostí si zpracoval centrovaný míč skvěle hrajícího Xaviho, ale tváří tvář Davidovi De Geovi neuspěl. Souboj Davida a Messiáše tak v tomto zápase zůstal nerozhodnut.

V závěru utkání se na obou stranách výrazně přitvrdilo, což odnesla hnedle čtveřice hráčů žlutou kartou a Tomáš Ujfaluši kartou červenou. Dobře hrající český bek fauloval uprostřed hřiště pronikajícího Lionela Messiho a musel po druhé žluté předčasně do sprchy. Poškozený argentinský míčový kouzelník byl odnesen na nosítkách do útrob stadionu a bolestná grimasa napovídala, že nepůjde o nic příjemného. Poslední zprávy z Madridu fanoušky uklidňují, katalánský klenot Lionel Messi by měl být v pořádku.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (6)

Přidat komentář
diastan

Zkousim neprohru Madridu mozna i 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

mal by naskocit uz aj carles a ak predvedu to co s panathinaikosom tak verim v cistu 2 ... 1:3 - Forlan - Messi 2 , Villa

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu ten kurz, ještě když je atletico doma...zas takovej rozdíl mezi nima neni ne?

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele