13. kolo
27.11.2010 22:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Barcelona - Madrid 1:0, napraví reputaci hlavního města pondělní El Clásico?

Hned dva souboje dvou měst nabídne toto kolo. A ne ledajaké souboje ledajakých měst! Barcelona proti Madridu! Espanyol proti Atléticu, FC Barcelona proti Realu! První souboj vyhráli Katalánci, Espanyol totiž zvítězil na půdě Atlética v zajímavém duelu 3:2.

O výhře Espanyolu rozhodl dvanáct minut před koncem Pablo Osvaldo, který tak zařídil pro svůj tým již osmé vítězství v sezoně a upevnění čtvrté pozice. Espanyol dvakrát vedl, ovšem domácí "Rojiblancos" dvakrát dokázali odpovědět, na Osvaldovu trefu však již zareagovat nestačili.

První gól byl k vidění ve dvaadvacáté minutě. Callejonovu ránu z volného přímého kopu zastavil Reyes rukou, bohužel pro něj se tak stalo již v pokutovém území. Luis Garcia vzal příležitost za pačesy a s přehledem, ještě s pomocí břevna, otevřel skóre utkání.

Domácí Atlético odpovědělo v úplném závěru první půle, kdy se po rohovém kopu a následném závaru před Kameniho brankou prosadil záložník Tiago Mendes.

I vstup do druhého dějství vyšel lépe hostům. Luis Garcia přetlačil na hranici pokutového území Pereu a vystřelil, jeho ránu vyrazil De Gea tak nešťastně, že Verdú pohodlně doklepl míč do branky a strhl vedení na stranu Espanyolu.

Atlético se však nevzdalo a o deset minut později se radovalo z vyrovnávací branky. Forlán našel krásným lobem za obranu Aguera, jenž neměl problém poslat míč podél Kameniho do branky.

Dvanáct minut před koncem odcentroval z pravé strany muž zápasu, Luis Garcia, a Pablo Osvaldo se nerozpakoval a vypálil z voleje tak krásně, že De Gea neměl šanci zasáhnout.

Domácí prahli i po třetím vyrovnání, Mérida a Forlán však své šance nedokázali využít, takže se Espanyol mohl radovat ze své již osmé výhry v letošním ročníku Primera Division.

Espanyol je čtvrtý a na vedoucí Real ztrácí sedm bodů, Atlético je o pět bodů zpátky šesté. Střelec rozhodující branky Osvaldo dal svůj čtvrtý gól v letošní sezoně a vládne střeleckým statistikám Espanyolu. Z domácího týmu je na tom v tomto směru nejlépe Aguero, jenže si dnes připsal svůj osmý gól co se týče všech soutěží, v La Lize je na tom pak nejlépe Forlán se šesti přesnými zásahy.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele