31. kolo
09.04.2011 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Efektivita Realu udolala Athletic

Real potvrdil, že se mu proti Athleticu v poslední době daří. Bílý balet porazil baskické "lvy" na jejich půdě 3-0 dvěma góly Kaká a jedním Cristiana Ronalda. Domácí předvedli klasický bojový výkon, nicméně bez efektu a mírně ztratili v boji o Evropu.

Taktickou bitvu dvou stratégů vyhrál Mourinho nad Caparrósem. Rozhodla efektivita Bílého baletu, průbojnost Di Maríi a přesná muška Kaká z dvou pokutových kopů, které Argentinec vyvolal. Skóre uzavřel vystřídavší Cristiano Ronaldo.

Kouč Athleticu Caparrós nasadil místo Lópeze Orbaíze, zatímco jeho protějšek Mourinho nasadil na horké půdě San Mamés velice obměněnou základní sestavu. Páteř mužstva, tedy Carvalho, Marcelo, Xabi, Ozil a Cristiano Ronaldo zůstala na lavičce, obranu vytvořili tři stopeři Garay a Albiol s předsunutým Pepem, na krajích Ramos a Arbeloa. Lass s Granerem hráli uprostřed zálohy, Di María na křídle, Kaká na spojce a na hrotu nastoupil Higuaín.

Domácí se pustili do zápasu s vervou, Orbaíz napálil míč z přímého kopu do zdi. Přesto se Baskové přes obranu Realu do vážnějších příležitostí nedostávali. První lekce z efektivity udělili hosté ve 12. minutě. Di María se řítil sám na branku a Iraizoz ho ve vápně srazil. Nařízenou penaltu proměnil s jistotou Kaká.

Athletic se nevzdal a pokračoval ve snaze ztéct branku hostí, aktivitou hýřil zejména Muniaín. Na druhé straně zaujmul především Kaká, který po dlouhé době nastoupil v základu. V 25. minutě měl po pasu Brazilce šanci Higuaín, nicméně Iraizoz nohou vyrazil. O minutu nato vyrazil baskický gólman před vápnem při náběhu Di Maríi míč hlavou do hřiště a Higuaín bez přípravy střílel ze 40 metrů mimo.

Ve 33. minutě pálil zpoza šestnáctky Muniaín, ale Casillas zachránil. Poté měl dvě šance Di María, nejprve ve 37. minutě střílel do boční sítě a pak jeho oblouček těsně minul branku domácích. Ve 42. minutě chytře zamířil na zadní tyč Kaká, ale Iraizoz vytáhl výborný zákrok. V závěru poločasu měli dvě příležitosti domácí. Nejprve Gurpeguimu zmařil přesnou střelu zákrokem Albiol a následně Casillas vyrazil na roh pokus Toquera.

Do druhé půle naskočil místo Gurpeguiho David López a zlepšily se i centry do vápna hostí. Přesto gólový účet rozšířil Real, v 52. minutě fauloval Castillo ve vápně opět Di Maríu po akci Ramos a Kaká a další penaltu Brazilec znovu proměnil. Domácí odpověděli šancí Toquera, který ovšem minul těsně Casillasovu branku.

Na hřiště se dostal i Cristiano Ronaldo a jeho první kontakt s míčem a následnou střelu zlikvidoval Iraizoz. Další možnost domácích měl Llorente, leč hlavičkoval nad. Poslední ránu do vazu domácích zasadil v 69. minutě Ronaldo, který převzal výborný pas Granera, vyškolil San Josého a s jistotou prostřelil na zadní tyč Iraizoze.

Zbytek zápasu už proběhl v relativním klidu. V 81. minutě měl další příležitost Ronaldo, ale místo přihrávky na volného Pepeho, volil střelu, která si cestu do sítě nenašla. Další možnost měli Ronaldo s Kaká, ale bez gólového efektu. Poslední šance zápasu vyvstala v 89. minutě po centru Gabilonda, který lehce tečoval vystřídavší Carvalho a znemožnil tak skórovat čestný úspěch Llorentemu.

Real dal vítězstvím najevo, že nic nezvdává, zatímco baskičtí "lvi" přes statečný výkon budou muset v boji o evropské poháry ještě zabrat.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
delfin

1:0

Reagovat
Krausio_Real_M

0:2 doufám

Reagovat
smazaný uživatel

tak to má být ale ronaldo mě l bejt v základu aby si dal penalty

Reagovat
smazaný uživatel

kaká is back

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele