34. kolo
24.04.2010 22:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Deportivo La Coruña 1:0

Důležitý krok směrem k vysněné Lize mistrů učinili fotbalisté Valencie v sobotní předehrávce 34. kola, v níž dokázali jedinou brankou udolat celek Deportiva La Coruni.

Zatímco si Valencia výrazně zvedla své ambice na třetí místo, Deportivo se téměř s definitivní určitostí vyřadilo ze hry o evropské poháry. Rozhodl o tom jediný zásah. Elitní snajpr David Villa totiž ke konci první půle proměnil pokutový kop. Valencia přesto neprožívá úplně nejšťastnější období. Posledního venkovního vítězství se dočkala naposledy v lednu, minulé kolo navíc ztratila s Realem Madrid v poměru 0:2.

Domácí začali utkání aktivně. Už po čtyřech minutách zůstal ve velkém vápně nepokrytý Villa, ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Možnost opravy dostal tentýž hráč až ve 33. minutě. Rodriguezův přímý kop totiž zasáhl Ze Astra do ruky a rozhodčí s odpískáním pokutového kopu neváhal. Villa penaltu s přehledem proměnil a zaznamenal jediný gól utkání. Byl to jeho zápas. Už čtyři minuty po přestávce větral opět soupeřovu obranu, tentokrát ovšem bez efektu.

Hosté začali výrazněji zlobit až po hodině hry. Jejich první vážnější příležitost spálil Nouioui, jehož přízemní střelu ukryl ve svých rukavicích brankář Sánchez. Krátce poté poslal největší šanci Deportiva Alvarez vysoko nad. Vše se událo po vynikajícím přízemním centru Lopeze. V závěru mohli hostitelé svůj náskok ještě navýšit. Mata ovšem vyhořel v přímém souboji s Aranzubiou, Silva pak trefil pouze brankovou konstrukci. V nastaveném čase pak ještě byl vyloučen valencijský Baraja, to ale větší vliv na výsledek nemělo.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele