1. kolo
29.08.2009 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - CD Tenerife 1:0

Souboj dvou nováčků byl k vidění na stadiónů La Romareda, kde se domácí Zaragoza utkala s Tenerife. Hosté předvedli velmi slušný výkon a vypracovali si několik gólových šancí, jenže je nedokázali proměnit, za což se v nejvyšší soutěži platí. Ostrované za to zaplatili porážkou, neboť za Zaragozu se v 73. minutě prosadil Arizmendi.

Los Maňos nezačali vůbec špatně a v první čtvrthodině byli lepším týmem. Po akci Aguilara s Uchem zakončoval Jorge López, pro hosty ale vše vyřešil brankář Aragoneses. Tenerife nezazmatkovalo, drželo se své taktiky a postupem času se více a více dostávalo do hry.

K vidění tak byl dobrý fotbal dvou kvalitních celků, které jsou schopny držet se své strategie a předvádět disciplinovaný výkon. Celkový vkon obou týmů naznačoval, že udržení se v soutěži i pro další rok rozhodně je reálný cíl. Pouze Tenerife bude muset značně zapracovat na koncovce, zvláště pak Alejandro Alfaro.

Hostující záložník měl několik slibných příležitostí, za zmínku stojí hlavně šance na závěr prvního poločasu, kdy se objevil zcela sám před brankářem Carrizem, ale trestuhodně zaváhal.

To se však nijak negativně na psychice týmu neprojevilo, Tenerife do druhého poločasu skočilo v mnohem větší pohodě než Zaragoza. Ta působila značně unaveným dojmem a gól pro hosty se zdál jen otázkou času.

Tenerife si tvořilo jednu šanci za druhou, přičemž nejaktivnějším hráčem na hřišti byl Kome. Africké křídlo mělo na svědomí několik závarů v pokutovém území domácích a obránce Laguardia si s ním vůbec nevěděl rady. Blízko gólu byli krom Komeho také Nino, Richi nebo Alfaro, branka však nepřišla.

Kouč Marcelino v době největšího tlaku soupeře poslal na hřiště Herreru s Babicem, i když těžko následný gól připočíst právě těmto střídáním. Autorem branky každopádně byl Arizmendi, jenž se prosadil při nepřehledné skrumáži před brankou Aragonesese.

Gól zlomil víru hostů, Naopak Los Maňos ožili a tři body už si do konce zápasů bez větších problémů uhlídali. Zaragoza tak bere 3 body, s předvedenou hrou však mohou být spokojeni hlavně hosté.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 - Pennant

Reagovat
smazaný uživatel

tenerife zabojuje a vydře remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Skvely vstup REAL ZARAGOZA

Reagovat
smazaný uživatel

congratulation

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele