37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Real uštědřil Athleticu zřejmě zbytečného „bůra“

Real Madrid porazil 5:1 doma Bilbao, ovšem celá jeho snaha možná vyjde nazmar, protože Barcelona zvítězila v Seville a poslední zápas hraje doma se sestupem ohroženým Valladolidem. Bilbao se prohrou připravilo o účast v evropských pohárech, ovšem jeho podzimní výhra nad Bílým baletem patrně připravila Real o titul.

V Realu nastoupil místo Kaká Granero, v dresu Bilbaa De Marcos nahradil Llorenteho a Yeste Gabilonda. Domácím usnadnila situaci 20. minuta, kdy byl po ruce ve vápně vyloučen Amorebieta a Cristiano Ronaldo otevřel skóre, Real pak ve druhém poločase postupně náskok zvyšoval.

Athletic začal odvážně a už ve 2. minutě hlavičkoval Casillasovi do rukavic Toquero. Za domácí měl dvě šance Ronaldo, ale jeho střela i hlavička v rozmezí pěti minut gólem neskončily. Stejně se vedlo i pokusu Higuaína, který letěl nad branku. Pak byl v šanci Toquero, ale míč mu včas ukopl Ramos.

Ve 20. minutě došlo ke zmíněné penaltě, Real se ujal vedení a Athletic hrál v oslabení. Další šance měl Ronaldo, nicméně neujal se ani přímý kop, ani následná střela. Iraizoz vzápětí nadvakrát zneškodnil i střelu Higuaína. Baskický brankář vyrazil poté střelu Gaga a poradil si i s dorážkou Granera.

Athletic ale překvapivě ve 40. minutě vyrovnal. Yeste prošel středem hřiště kolem pěti hráčů a oklamal i Casillase. Domácí až do konce poločasu nenašli odpověď.

Real začal druhé dějství celkem aktivně, ale opravdovou šanci měl až v 55. minutě Granero, který zatřásl břevnem. O pět minut nato hlavičkoval těsně vedle Marcelo, na druhé straně vyrazil střelu Yesteho Casillas. Poté měl Real velké potíže dostat se do vyložené příležitosti.

Změna nastala posledních dvacet minut před koncem. Nejprve se probil do vápna Higuaín, míč ale napálil do boční sítě. Tentýž hráč poté zužitkoval hlavičkový ťukes po rohu a v 73. minutě rovněž hlavičkou strhl vedení na stranu domácích.

Po několik akcích aktivního Ronalda vyrazil v 79. minutě dopředu Ramos, využil odrazů míče od protihráčů a nekompromisně prostřelil Iraizoze. Dvě minuty nato přidal Real čtvrtý gól po akci náhradníků Kaká a zakončujícího Benzemy, který vstřelil stý ligový gól Bílého baletu v této sezóně. Gólový účet uzavřel dvě minuty před koncem Marcelo, jenž využil špatného odkopu obrany a vyběhnutí Iraizoze ke skórování do prázdné branky.

Real sice zvítězil jasně, ale výhra Barcelony mu radost pokazila a bude tak v příštím kole doufat v zázrak. Bilbao prohrou už naději na pohárovou Evropu ztratilo.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (10)

Přidat komentář
Losinho

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

pojdte kluci mojí, Bilbao si odveze nakládačku 5:0

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

To bude gólová nadílka :D

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

osasuna ukazala ze aj na bernabeu sa da hrat .. preto verim ze nevyspytatelni baskovia uhraju slusny vysledok ...X2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skoda no

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 konečne Casillas nedostane gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele