34. kolo
25.04.2010 21:00 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Getafe CF - Sevilla FC 4:3

Neskutečný zápas odehrála mužstva Getafe a Sevilly. V souboji, který měl jeden celek posunout blíže Evropské lize a druhý Lize mistrů, nabídl divákům neopakovatelnou podívanou.

Nakonec rozhodla až penalta v nastaveném čase. Díky ní tak Getafe stále živí svou naději na účast v pohárové Evropě. Na šestý Villarreal momentálně ztrácí dva body. Zbytek týmů už naději na Evropu nemá. Seville se naopak začíná vzdalovat vysněná účast v předkole Ligy misttrů. Byť se po celou dobu vydávala tak jistá. Čtvrtá Mallorca má totiž nyní náskok už dva body a na Sevillu navíc dýchá nebezpečný Villarreal. Bude to ještě zajímavé.

Brankové hody v Getafe přinesly v nedělní pozdní večer až sedm branek. Domácí začali velice aktivně a už po sedmi minutách mohli jít do vedení, ovšem Adrian nasměroval svou hlavičku pouze do břevna. Na druhé straně pak zmařil velkou šanci Luis Fabiano a Getafe z následného brejku udeřilo. Pedro León vysunul brilantním dlouhým míčem do úniku Adriana a ten s přehledem překonal Palopa. Michelovi svěřenci měli první důvod k radosti. Getafe v tlaku nepolevovalo. Adrian opřel svou střelu do břevna, poté vytáhl proti střele Mikua výtečný zákrok Palop.

Jenže závěrečná čtvrthodina první půle zcela změnila vývoj zápasu. Codian nejprve neudržel bombu z kopačky Adriana a dobíhající Luis Fabiano neměl s dorážkou větší problémy. Za pět minut už hosté dokonce vedli. Celou akci rozjel Jesus Navas, krásně uvolnil Luise Fabiana, který přenechal míč Kanoutemu, ten se zbavil Diaze a překonal Codinu podruhé. Rázem převzala otěže zápasu do svých rukou Sevilla a Fabiana zastavilo břevno.

Jinak si ovšem druhý poločas pro sebe pronajalo Getafe. Vyrovnáno bylo v 58. minutě, když se zblízka trefil León. Jenže radost fotbalistů z madridského předměstí netrvala dlouho. Podobně jako skóroval Kanoute se krátce poté prosadil i Luis Fabiano, jenž za sebou nechal Lopeze i Diaze a naposledy dostal míč za Codinu. Getafe bojovalo heroicky a dočkal ose zasloužené odměny. Trenérovi Michelovi navíc vyšel taktický tah. V 73. minutě poslal do hry Manua a ten prvním kontaktem s balonem opět vyrovnal. Brankové hody trvaly až do samého závěru. Nejprve byl ale za zbytečný faul vyloučen Kanoute a Sevilla dohrávala pouze v deseti. Lolo navíc v nastaveném čase stáhl dolů Pareja a z nařízené penalty zajistil domácím tři body sám postižený.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele