28. kolo
25.03.2010 20:00 CET
2 : 4
(1:4)

Reportáž

Real přestřílel v malém madridském derby Getafe

Real Madrid se vrátil na první místo tabulky španělské La Ligy. Ve 28. kole přehrál Bílý balet svého městského rivala Getafe v poměru 4-2 na jeho hřišti. Zápas rozhodlo útočné duo Realu Higuaín a Cristiano Ronaldo, oba autoři dvou gólů.

Real vrátil úder Barceloně a po výhře nad Getafe je opět první. O osudu utkání rozhodli hosté už v prvním poločase, kdy vstřelili během prvních 23 minut tři góly. V hektickém závěru byl vyloučen trenér domácích Míchel.

Getafe nastoupilo s jedinou změnou v základu, kde místo Manua naskočil Gavilán. Real postavil do úvodní jedenáctky očekávanou sestavu, jedinou pochybnost v záloze vyřešil trenér Pellegrini nasazením Granera na úkor Gutiho a Marcela.

Real se od počátku ujmul taktovky zápasu, přes úvodní náznaky šancí domácích. První šanci měl Xabi, ale jeho střelu zpoza šestnáctky zlikvidoval Ustari. Bask a "El Pirata" Granero se starali o chod zálohy a převahu Realu. Ve 13. minutě zahrál poblíž vlastního vápna rukou Rafa a nařízený přímý kop zavěsil do šibenice Cristiano Ronaldo.

Hosté pokračovali v tlaku, ránu Cristiana Ronalda vyrazil Ustari, z následného rohu hlavičkoval nad Garay. Ve 20. minutě přišla ukázková akce Realu, Gago posunul na Van der Vaarta, jeho přihrávka našla Higuaína, který prostřelil po zemi Ustariho.

O tři minuty nato se gólově nenasytný "Pipita" Higuaín nasytil podruhé, když si naběhl na vynikající pas Gaga, obešel Ustariho a zakončil do prázdné branky. Getafe bylo na ručník. O pár minut nato krásně vysunul Xabi Granero, který jen o vlásek nevstřelil čtvrtý gól. Xabi dokonce vyzkoušel ve 30. minutě Ustariho z vlastní poloviny, ale gólman Getafe se nedal překvapit

Argentinský brankář zabránil o tři minuty nato další brance, kterou mohl vstřelit pěknou rybičkou Ramos. Ve 37. minutě se opět blýskl Cristiano Ronaldo, který obešel Maria a z úhlu bombou do šibenice vstřelil čtvrtý gól hostí. Za domácí kontroval krátce nato odchovanec Realu Parejo, který v Getafe hostuje. Ten využil špatného vyběhnutí Casillase mimo šestnáctku a do prázdné branky snížil hrozivý náskok hostů.

Ve druhém poločase Real vyčkával na akce domácích a sám vyrážel do protiútoků. Zkraje vápna přestřelil Van der Vaart, na druhé straně nedokázal využít podklouznutí Albiola vyložit Manu. Domácí se do Realu opřeli, po centru Manua střílel vedle Miku a hned poté minula rána Pedra Leóna jen těsně branku Casillase.

Utkání kontroloval Real a bylo narušeno řadou střídání. Domácí si mnoho šancí nevytvořili, z první velké šance v 80. minutě ale skóroval Pedro León, jenž zůstal sám před Casillasem a prostřelil ho. Hosté zahrozili střelou Cristiana Ronalda pět minut poté, kterou vyrazil Ustari, a o chvíli později Portugalec těsně minul branku Getafe.

V závěru se na hřiště podíval po dlouhé době mladý odchovanec Realu Mosquera. Poslední příležitostí domácích byla bomba Pedro Leóna, kterou vyrazil pozorný Casillas. Kvůli prostestům byl v závěru vyloučen trenér domácích Míchel. K dalším šancím už nedošlo a tak se Real po vítězství znovu vyhoupl na špici Primera División. Getafe se ocitlo na osmém místě.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tomtaf

6:1

Reagovat
Filipow

Real dostane ještě víc..:D

Reagovat
smazaný uživatel

vy blbci dit real rozmete getafe an inebudete vědět jak

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reagovat
smazaný uživatel

bol zbytocne skromny

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

3:6, 6:4, 7:5, 6:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujes tenis

Reagovat
smazaný uživatel

inak 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele