5. kolo
26.09.2009 18:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 0:4

Sevilla potvrdila vzrůstající formu na horké půdě Athleticu, který vyprovodila z jámy lvové jménem San Mamés čtyřbrankovým debaklem. Baskický klub si připsal jednu z největších porážek na San Mamés v posledních letech. Naprosto zaslouženou.

Již od prvních minut hrál andaluský celek prim, lépe kombinoval a vystavoval domácí obránce pod intenzivní tlak. Celý vývoj utkání ovlivnila brzká branka Renata, který výtečným způsobem zakroutil míč k přední tyči Iraizozovi branky a poslal svůj tým do vedení.

Athletic se dostal k větší šanci po čtvrthodině hry, ale Toquero spolehlivého kapitána Andrése Palopa nepřekonal. To se na druhé straně povedlo letní posile Sevilly Álvarovi Negredovi. Diego Capel na sebe navázal trojici obránců domácích a přesnou přihrávkou do běhu dal mimo dosah vracejícího se Andoni Iraoly příležitost vyniknout výtečnému španělskému ostřelovači Álvaru Negredovi.

Sevilla zaskočila svého soupeře rychlým napadáním a dobrou kombinací, díky níž hosté pokračovali v neustálém a intenzivním náporu. Domácí působili velmi rozpačitě, zejména obranná fáze představovala velkou slabinu baskické jedenáctky.

Vynikající první poločas z pohledu hostujícího celku zakončila branka Frédérica Kanoutého. Álvaro Negredo poslal zpoza vápna nebezpečný skákavý míč, který Gorga Iraizoz nedokázal ukrýt ve svém náručí, načež se přiřítil Frédéric Kanouté a dokonal pohromu pro Athletic.

Druhý poločas zklamaným a rozmrzelým fanouškům na San Mamés mnoho krásných momentů nenabídl. Athletic se i díky brzkému oslabení v podobě červené karty pro obránce Fernanda Amorebietu nedokázal vymanit z převahy a neohrozil Andreése Palopa. Z hostů čišela pohoda, Sevilla bez větších potíží kontrolovala průběh duelu. A přidala ještě jednu branku.

Renato skvostnou přihrávkou vybídl svého spoluhráče Jesúse Navase, který nezaváhal a poslal do sítě Iraizoze tentokrát jednoznačně nechytatelný projektil, čímž vybídl některé zklamané domácí fanoušky k předběžnému odchodu z tribun, což se na San Mamés až tak často nestává.

Fantastický výkon okořeněný ziskem tří bodů vyhoupl svěřence Manola Jimenéze na stupně vítězů španělské La Ligy. Naopak Athletic Club zažívá po výtečném úvodu soutěže trpké vystřízlivění, když si v tomto týdnu připsal již druhou porážku. Herní pohoda je, zdá se, fuč.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele