1. kolo
30.08.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 1:0

Athletic Bilbao porazil Espanyol 1:0, jediný gól dal dvanáct minut před koncem Gaizka Toquero.

Určitě to nebyl výsledek uspokojující hostující celek, který ještě stále psychicky strádá po tragické smrti svého kapitána Daniela Jarqueho. Projevila se u rozehranost svěřenců Joaquína Caparróse, kteří hráli už sedmý soutěžní zápas v této sezoně. Předtím to byli čtyři zápasy v Evropské lize a dva ve španělském Superpoháru a podle toho také byl Athletic zkraje zápasu nebezpečnější.

Bilbao mohlo vést už po devíti minutách, když tvrdě na branku hlavičkoval Fernando Llorente, ale gólman Kameni předvedl dobrý reflex. O osm minut později byl opět hrdinou Kameni, když vyrazil hlavičku Toquera. Na opačné straně střílel na Iraizoze Verdú, ale trestuhodně zamířil vedle. Další šanci hostí měl Ivan Alonso, když přeskočil svého strážce Xabi Castilla, ale pak hlavičkoval nad.

Po změně stran se týmy nějaký čas jen ostřelovaly zdálky. Nejnebezpečněji si vedl domácí Gurpegui. S postupem času se také zdálo být jasné, že tento zápas může rozhodnout jediná branka a tak se také stalo. Toquero se zbavil svého strážce Xavo Chiky a prostřelil Kameniho. O minutu později mohl druhý gól přidat Llorente, ale branku minul. V závěru šel útočit i hostující gólman, ale bývalý hráč Espanyolu a nyní gólman Bilbao si se situací poradil.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 - Nakamura hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 klasický výsledek pro tento zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele