5. kolo
28.09.2008 19:00 CET
4 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Deportivo La Coruña 4:2

Valencie porazila na domácím stadionu po velice dobrém výkonu Deportivo La Coruňa 4:2 a vrátila se zpět na čelo tabulky. La Coruňa se propadla na dvanáctou pozici.

Deportivo vstoupilo do utkání mnohem aktivněji, zejména díky většímu pohybu. V desáté minutě se hosté dostali do vedení po velice šťastné brance. Pablo Alvarez centroval do pokutového území, jeho centr však tečoval na přední tyč Moretti a překvapený Renan si srazil míč do vlastní branky. Ve 20. minutě si první šanci vytvořili domácí fotbalisté, Joaquin zakombinoval na pravé straně s Miguelem a odcentroval na Villu, který vystrašil brankáře Aranzubiu, jenž nadvakrát míč ukryl do rukavic.

Hned o minutu později se do střelecké pozice dostal Mata, jenž po přihrávce Miguela pálil těsně nad břevno hostující branky. V 35. minutě Valencie vyrovnala, Joaquin dokázal na pravé straně odcentrovat na zadní tyč, kde nikým neatakován dokázal hlavou skórovat Juan Mata. Tři minuty před koncem prvního poločasu se dostal do veliké šance David Villa, sám před brankařem Aranzubiou však pálil těsně vedle levé tyče.

Druhý poločas začal ranou Davida Villy, se kterou si poradil Aranzubia. Ve 48. minutě se David Villa dočkal branky, španělský kanonýr střelou zpoza obránce překvapil hostujícího brankaře, jemuž prošla střela mezi nohama přímo do sítě. V další šanci Valencie pálil z hranice pokutového území Joaquin mimo. Valencie byla v druhém poločase lepším mužstem, po hodině hry to byl David Villa, jenž tvrdě vypálil z voleje, Aranzubia jeho pokus dokázal vytěsnit na roh. V 69. minutě domácí mužstvo krásně zakombinovalo na levé straně hřiště, Villa našel Matu, který posunul na Joaquina, který bez problému na malém vápně nikým neatakován překonal bezmocného Aranzubiu.

Dvanáct minut před koncem se dostal do velké šance agilní Joaquin, z dvanácti metrů však pálil metr vedle právé tyče hostující branky. Valencie svým fotbalem bavila diváky a v 82. minutě přišla další branka. Střídající Fernandes našel skvělým pasem Matu, který vyzval ke gólu Davida Villu, jenž do prázdné branky přidal čtvrtou branku netopýrů. O tři minuty později Depor skorigoval skóre, když valencijští přestali hrát, poté co se "umávl" asistent rozhodčího a Lafita pokračoval ve hře a dokázal překonat z úhlu Renana - 4:2. V nastaveném čase poté mohl přidat další domácích Joaquin, jeho pokus mířící do branky však dokázal jeden ze zadáku Deporu vykoupnout na roh.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

valencia vyhraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda těch dvou neštastných gólů, ale jinak super hra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

VALENCIA NEJLEPSI god.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele