32. kolo
21.04.2009 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Real dosáhl Pyrrhova vítězství proti Getafe

V dramatickém malém madridském derby mezi Realem a Getafe zvítězil úřadující šampión 3-2. Tři body strhl na stranu Realu v nastaveném čase Higuaín, ovšem Bílý balet půjde do čtyř těžkých zápasů bez několika svých opor. Getafe nevyužilo příležitost k bodování a zůstává na dohled sestupu.

Real je aspoň na noc na tři body od vedoucí Barcelony po nervydrásajícím průběhu střetnutí s Getafe na domácí půdě. V utkání plném zvratů, zkratů a dramatických momentů "urval" nakonec Bílý balet triumf až v poslední minutě a udržel se v boji o titul. Cena za výhru je ovšem vysoká: Zraněný Robben a potrestaní Higuaín a Pepe, jehož zkrat v závěru ho může stát zbytek sezóny.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, jen Robbena nahradil na levé straně Van der Vaart. Trenér hostí Muňoz nasadil do základu Granera místo Cosmina Contry a Rafu místo Lichta. První gólovou příležitost měl po centru Manu del Morala Soldado ve 4.minutě, ovšem ze tří metrů přestřelil.

Po chvíli však před brankou Realu udeřilo a na svědomí to měli dva madridští odchovanci: V 10. minutě odcentroval zprava Granero a zakončoval, tentokrát přesně, Soldado. Casillas si na míč sáhl, ale nestačilo to. Odpověď měl na kopačkách kapitán Raúl, ale nejprve mu míč ukopl Cata Díaz a následně pálil do rohu do boční sítě.

Pak došlo ke sporné situaci, když odražený míč zasáhl Van der Vaart rukou, ale vyloučen nebyl, ač by se to podle pravidel patřilo. Ve 22. minutě měli šanci hosté, ale přesný pas Gavilána na Soldada skončil střelou do boční sítě.

Poté se dlouho nic nedělo, druhou červenou mohl dostat Van der Vaart , který ošklivě fauloval Granera. Přesto se Real vyrovnal, když Higuaín svým důrazem donutil Cata Díaze k chybě, obešel Stojkoviče a zavěsil.

Po poločase začali opět lépe hosté, nejprve překazil Cannavaro střelu Casquera. Na druhé prudce pálil Ramos, Stojkovič vyrazil a dorážku Huntelaarovi překazil Cata Díaz. Pak se dostal do obrovské šance vystřídavší Albín, ale v jasné pozici po přihrávce Soldada zakončoval jen slabě.

V 63. minutě se zranil Robben, který sřídal o poločase, na jeho místo nastoupil Drenthe. V 71. minutě spálil šanci po pasu Gutiho Huntelaar, na druhé straně pálil nad Soldado po přihrávce Granera. Následně měl velikou šanci Higuaín po pasu Gaga, ale brankář Stojkovič zachránil. Poté střílel do obránce po centru Gutiho opět Huntelaar.

Vskutku dramatický průběh shlédli diváci v posledních deseti minutách. V 84. skóroval po protiútoku Albín. O dvě minuty později ale vyrovnal z přímého kopu Guti ranou do šibenice. O další dvě minuty rozhodčí nařídil penaltu proti Realu po surovém zákroku Pepeho na Casquera, kterého portugalský stoper pošlapal a návdavkem udeřil do obličeje Albína a byl po zásluze vyloučen a pro trest může ztratit zbytek sezóny.

Casquero nicméně chtěl napodobit Panenku, ale nevyšlo mu to a Casillas zachránil. V 93. minutě nepřekonal brankáře Realu Granero a poté se opět dostal k míči Higuaín a svým druhým gólem v zápase strhl vítězství na stranu domácích. Může ho jen mrzet, že proti Seville nenastoupí kvůli žlutým kartám. Domácí si výhrou udrželi šanci na titul, hosté se budou muset poprat o záchranu.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

může mi někdo vysvětli jak může ten real mít takové abnormální štěstí??? ted měli prohrát s tím getafe a oni zas vyhráli haluzacky. to fakt nechápu. je to jen štěstí. hrajou na nic. škoda že nedal v 90 tu pecku no. ani bych se nedivil kdyby získali ten titul

Reagovat
Lorcan

taky mě to napadlo a kdyby se jim to povedlo jednou dvakrát, bylo by to nejspíš štěstím, ale oni tuhle haluz hrajou už několik měsíců (od tý doby co přišel Ramos) a vždycky ten výsledek nějak uhrajou, koukat se na to nedá, ale náhoda nebo štěstí to být nemůže, to je statisticky nemožný. Fotbal v podání Realu je sice nekoukatelnej, ale za to maximálně efektivní a účelnej (nicméně co sem tak slyšel a občas i viděl, tak když už je nejhůř, pomůže rozhodčí)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele