30. kolo
12.04.2009 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - UD Almería 2:0

Mallorca zabrala v pravý čas a získala všechny tři body proti Almeríe. Zápas byl dost vyrovnaný, o výsledku rozhodl až parádní kousek Clébera Santany, díky němuž jdou domácí v tabulce před svého rivala.

Na Ono Estadi byl k vidění velmi opatrný první poločas, s minimem opravdových šancí plynoucích ze hry, neboť jediná ohrožení branek vzešla ze standardních situací či dalekonosných ran. Na obou celcích šel vidět strach vrhnout se do útoku, a nechat tak otevřená zadní vrátka.

Z počátku měli o něco více navrch domácí, jmenovitě to byl Aritz Aduriz, který jako první zaměstnal výborně chytajícího brankáře Estebana (náhradníka za zraněného Alvese). Ve 25. minutě byl Esteban znovu v centru dění, tentokráte s problémy vytěsnil na roh jedovku Scaloniho.

Na druhé straně se v příležitosti ocitl Mané, ale v dobré pozici mu střela vůbec nesedla a brankář Lux neměl potíže. Lux je teoreticky až trojkou Mallorky, neboť zranění Moyá i Dudú Aouate by určitě měli přednost. Není se co divit, z 25 zápasů v dresu ostrovanů si Lux připsal jednu jedinou výhru. Každé další utkání je tak pro něj i jakýmsi bojem se statistikami.

Poslení desetiminutovka první půle už byla dost ospalá, všech 22 hráčů na trávníků působilo spokojeně se stavem 0:0. Přece jen zde ale nakonec byl ještě jeden zajímavý moment - parádní rána Aranga, jíž chybělo jen pár centimetrů.

V poločase durhém se zdálo, že má více odvahy Almería, která se tlačila více dopředu, jenže výraznější šanci si nevytvořila a následně ji zkolil supergól Clébera Santany. Běžela 59. minuta, když se po rohovém prosadil nůžkami domácí záložník a vstřelil pravděpodobně gól kola.

Mallorca byla na koni, ze kterého ji ale mohl srazit Negredo, vynikajicí zákrok vytáhl Lux. Hosté útočili, v další šanci byl Juanma Ortiz. Ostrované byli nicméně v obraně pozorní a když byl po ruce vyloučen v 89. minutě Pellerano, bylo rozhodnuto. Na konečných 2:0 zvýšil po hrubé chybě obrany a Weboově přihrávce Castro.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele