25. kolo
01.03.2009 19:00 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Souboj o většího tragéda vyhrála Barcelona, Atlético bere 3 body

Úžasný zápas pro nestranné diváky a fanoušky Atlética byl k vidění na stadiónu Vicente Calderóna. Domácí sice dvakrát prohrávali, ale vždy se dokázali dotáhnout a nakonec díky Aguerovi vsítili vítězný gól. Blaugranas odehráli asi nejhorší utkání v sezóně - obrana nefungovala, záloha prakticky neexistovala a v útoku se zachránil jen Thierry Henry. Messi sice dal úžasný gól, ale jinak se po hřišti jen ploužil, Eto’o neproměnil několik gólovek a byl spíše na škodu.

Hostující tým byl skutečně představením tragických individuálních výkonů - Dani Alvés nestačil v útoku ani v obraně, Márquezova intantilní hrubka srazila tým do kolen, když vedl 3:2, Puyol ani zdaleka nepřipomínal onu neprostupnou skálu a Sylvinho také zrovna nepřesvědčil. V záloze Touré Yaya potvrdil hroznou formu, kterou představil již v Lyonu, zatímco Xavi tak špatný výkon ve své kariéře dost možná ani nepamatuje. Stejně jako v útoku Henry, v záloze to byl Gudjohnsen, jenž mohl ze hřiště odejít s hlavou hrdě vztyčenou, i když za stavu 2:1 byl v jasné gólové příležitosti a selhal.

Nicméně ani o Los Colchoneros se nedá říci, že by byli vzorem kvalitního fotbalu. Spoustu hrubek v obraně, podpora zálohy obraně žádná, ovšem útok fungoval až na výjimky dobře.

Utkání začalo šancí Aguera, jemuž Valdés zmenšil střelecký úhel a Argentinec trefil jen boční síť. Pokračovalo se gólem Heitingy, který však nebyl z těžko pochopitelných důvodů uznán, neboť nizozemský obránce se rozhodně v ofsajdu nenacházel. Domácí nadále byli lepším celkem a šilhali po vedení, i když do dalších gólovek už se nedostávali.

Z ničehonic tedy udeřila Barcelona, která do té doby zahrozila jen šancí Eto‘oa. Úžasnou trefou z první do šibenice zpoza vápna se prosadil Titi Henry a poslal hosty do vedení. Když poté prokličkoval madridskou obranou Messi a zvýšil na 2:0, zdálo se být rozhodnuto.

Jenže nebylo. Hned z protiútoku se parádně představil Diego Forlán, jehož nedůrazně bránil Touré Yaya. Uruguayec napřáhl a krásnou ranou překonal Valdése. Krátce nato mohl vyrovnat Aguero, Valdés byl připraven.

Na druhé straně se v jasných gólovkách objevili Gudjohnsen a Messi, ale ani jeden z nich neproměnil, což možná nakonec rozhodlo. I když podobně "rozhodujících" momentů bylo v zápase více.

Po přestávce se obraz hry nezměnil - chyby a špatný projev obran na obou stranách. V 55. mintuě měl gól na kopačce jinak skutečně příšerně hrající Eto’o, ale přestřelil, na což Barca doplatila, neboť hned v protiútoku nepochopitelně chyboval Márquez a Kun Aguero jej tvrdě potrestal.

Následně byl blízko vedení Forlán, ale jeho levačku vychytal Valdés. O minutu později měl opět Forlán na hlavě tutovku, ale nepochopitelně netrefil. Barcelona tuto chybu potrestala, když se v protiútoku dostal sám před brankářem Franca Gudjohnsen, počkal si na Henryho a po následné přihrávce už Francouz neměl příliš práce.

V zápětí byl v šanci Eto’o, ale znovu selhal, z dorážky nemohl správně zamířit Messi. Los Rojiblancos chtěli vyrovnat Aguerem, ale Valdés zasáhl proti jeho hlavičce na jedničku.

V 79. minutě přišel druhý sporný moment zápasu, tentokráte v neprospěch Barcelony, když byl po přinejmenším pochybném zákroku Henryho na Sinamu odpískán pokutový kop. Ten proměnil Forlán a plný stadión v Madridu se těšil na závěrečných deset minut.

A tyto minuty nezklamaly. Nejdříve zachránil Barcelonu Valdés před Aguerem, následně Eto’o mohl využít hrubky obrany domácích, ale opět situaci řešil tragicky. A jako už několikrát v tomto utkání platilo známé nedáš-dostaneš. V protiútoku se kolem Alvése prosadil Aguero, se štěstím se zbavil i Puyola a z bezprostřední blízkosti propálil Valdése.

Zdálo se být rozhodnuto, ale ještě jednu velkou šanci si dokázali hosté vypracovat. Po centru Xaviho sahal po hattricku Henry, ale Leo Franco předvedl zákrok z říše snů a zajistil svým spoluhráčům zasloužené tři body.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bud x alebo ATL vihra 1-0 AKGUIERO!! A dufam ze ATL vrati FARSE tie dve potupne prehry !

Reagovat
ronaldinho_10

Pokud bude Atletico hrát v obraně jako v úterý, tak není o čem. Navíc si myslím, že letos už mají trošku komplex... Takže 1:4 a Ujfaluši může zase zahodit kopačky...

Reagovat
smazaný uživatel

nooo...zajtra by mala byt wyyhra nasa....duuufajme a werme...no je iste ze ten zaapas sa oplatiii pozriet si...tak zajtraaaaaaaaaaaaa........:) BARCELONAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

henry 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:3 co víc si přát...jen tak dál a Real má titul v kapse...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jooo dobre Atletico...me to bylo hned jasne ze se barcelona poveze pekne dolu

Reagovat
smazaný uživatel

krásný zápas pro oko, super přestřelka!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdí katalánci utřeli a doufám že jim to nandá Lyon u nich doma

Reagovat
smazaný uživatel

Co to psalo za blbečka ten nadpis ?

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že to psal Kyslík dalo se to napsat nějak lépe...třeba přestřelku nakonec vyhrálo Atletico nebo Atletico využilo více šancí a porazilo BARCU , ale takhle to naspat

Reagovat
smazaný uživatel

Možná se to dalo napsat i lépe, ale při pohledu na ten výkon to bohužel sedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak bych ještě dodal, že můj původní nadpis zněl trochu jinak a sice "souboj v tragédnosti", což je něco jiného, než co tam za mě kdosi dopsal. (ale na te už jsem zvyklý )

Reagovat
smazaný uživatel

nadpis aspon nieco vyhrali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nadpis je hodne divny

Jinak skvely zapas, musim rici, ze ve Spanelsku se hraje asi nejpohlednejsi fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

100. ??

Reagovat
smazaný uživatel

Ath nema obranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele