35. kolo
10.05.2009 21:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 3:2

Atlétiko otočilo zápas s Espanyolem, v poločase to ale ještě vypadalo pro hosty na snadný zápas. Všechny tři góly dalo Atlétiko v oslabení, ten třetí navíc Forlán až v nastaveném čase.

Jako první zahrozili hosté, ale Tamudo poslal po centru Neného míč nad. Na druhé straně se zastřeloval Aguero, ale taktéž vysoko nad. Další možnost měl opět Tamudo, ale měl míč na dlouhou nohu a vystřelil slabě a Leo Franco tak měl snadný zákrok. Za Atlétiko pohotově zakončoval Forlán, ale také slabě, protože byl tísněn obranou, vysoko nad zakončoval o pár minut později i Heitinga. Komplikace pro domácí přišla po půlhodině hry, do sóla našlápl Chica, ale Perea ho fauloval a uviděl zřejmě správně červenou kartu. Chicovi museli sešívat obočí. A v 38. minutě už Espanyol vedl, když Nené proměnil přísnou penaltu za faul Perníi na Ivána Alonsa. A brzo to bylo už 0:2. Centrovaný míč prodloužil bohužel jeden z obránců a zcela volný Jarque doťukl míč do sítě. V zavěru poločasu se ještě trefil Nené, ale byl odmáván ofsajd.

Do druhé půle vstoupilo Atlétiko aktivně, na poslední chvíli vložil nohu do pokusu Aguera stoper Pareja. Před brankou Atlétika zase hlavičkoval Sergio García, ale zamířil vedle branky. Domácí celek postavil na nohy Forlán, který dostal prostor ke střele a pěkným táhlým pokusem překonal Kameniho. Atlétiko ožilo, Maxiho tečovaná střela šla nad, Heitingova hlavička po rohu tamtéž. V 60. minutě už bylo vyrovnáno. To střílený centr Perníi dopravil do branky Espanyolu Aguero. Ke střele pak napřáhl i Tomáš Ujfaluši, ale jen mimo branku. Atlétiko dominovalo, Heitinga trefil z úhlu tyč, i když Kameni situaci kontroloval. Tvrdě pálil z trestného kopu Forlán, ale gólman Espanyolu zasáhl. Prapor hostí zvedl Iván Alonso, šel sám na Lea Franca, ale zbrklostí akci zahodil. O chvilku později měl další šanci, ale hlavičkoval slabě. A v třetí minutě nastaveného času strhl výhru na stranu Atlétika po skvělé, nečekané přihrávce Simaa chladnokrevně Forlán.

Autor: Radek Nosil / vlastní

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kua, to byl match!!! sice atleti vadi min nez real, ale espanyol je tady jasnou volbou a proto

na druhou stranu - atleti si to za konec zapasu asi zaslouzili, forlan je proste killer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele