25. kolo
28.02.2009 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 1:2

Sevilla si upevnila třetí příčku v tabulce, když zvítězila díky dvěma trefám Kanoutého na horké půdě v Bilbau. Domácí celek vedl po brance Gabilonda, další utkání v Copa del Rey též se Sevillou je zase jeho šancí, jak se probojovat do pohárové Evropy.

Bohužel to tak vypadalo i na začátku utkání, kdy domácí kouč Caparrós šetřil některé hráče. Byli to Fernando Llorente, Javi Martínez, Pablo Orbaiz, Joseba Etxeberría, Francisco Yeste a také první gólman Gorka Iraizoz. Sevilla byla naopak v plné síle, kouč Jimenez šetřil jen Luise Fabiana, ale střelecky ho zastoupil právě Kanouté.

Hosté mohli jít do vedení už v 11. minutě, ale Perotti před prázdnou bránou nedosáhl na centr Capela. O devět minut později si role prohodili a opět z toho jen těsně nevzniklo ohrožení domácí branky. Sevilla byla jasně lepší, Romarič trefil tyč. Do překvapivého vedení tak šel Athletic. Hosté špatně odvrátili roh a volný Gabilondo měl snadnou úlohu. Sedm minut před poločasovým hvizdem Sevilla vyrovnala. Mosquera se uvolnil, nacentroval na Kanoutého a útočník z Mali s přehledem překonal domácího gólmana.

Dvě minuty po půli byl bývalý útočník Tottenhamu opět v hlavní roli. Přihrával mu Duscher, ale Kanouté střílel vedle branky. Dále se forvard blýskl pěkným volejem, ale dobrým zákrokem se ukázal i gólman Armando. Kanouté i nadále dělal problémy a podařilo se mu utkání otočit. Převzal míč od Romariče a křížnou střelou překonal Armanda podruhé. Žádná z akcí poslední půlhodiny gólovou příležitost nepřinesla, Sevilla si cennou výhru uhlídala.

Autor: Radek Nosil / sportinglife.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele