23. kolo
10.02.2008 21:00 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Betis 3:1

Valencia podruhé v řadě zvítězila, po dobrém výkonu si poradila s Betisem Sevilla. Andalusané se v tabulce propadli na šestnáctou pozici a mají pouhý bod náskoku na osmnácté Deportivo. Naopak klub z východního pobřeží Španělska dotahuje pohárové pozice, na šestý Santander ztrácí už jenom bod.

Hosté vstoupili do utkání nebojácně, už ve čtvrté minutě pálil z přímého kopu Xisco, brankář Valencie Timo Hildebrand byl na místě. Na druhé straně střílel z velkého úhlu David Silva a také Ricardo si připsal úspěšný zákrok. Ve dvanácté minutě si naběhl za obranu hostí Joaquin, jenž však ve velké šanci nedokázal prostřelit Ricarda, portugalský penaltový mág vyrazil míč na roh. Aktivnější Valencie se dostala do další příležitosti v 17. minutě, kdy Moretti vyslal krásnou přihrávkou Davida Villu, španělský reprezentační útočník si míč zpracoval do běhu, a narozdíl od Joaquina dokázal tváří v tvář překonat Ricarda - 1:0.

Betis chtěl ihned vyrovnat, Capi ale mířil z velké dálky mimo. V pohodě hrající domácí celek se v 28. minutě dostal už do dvoubrankového vedení, Maduro krásným pasem vyslal Villu, jenž si míč přikryl a poté skvěle přistrčil Silvovi, který bez problému překonal Ricarda. Do konce poločasu stačil Betis vyslat směrem k brance domácích jenom dvě slabé střely, ty však ani nemířily mezi tři tyče strážené Timem Hildebrandem.

Betis stejně jako v prvním poločase začal v druhém dějství aktivně a tentokráte se mu to vyplatilo, Caffa našel centrem Edua, jenž přesnou hlavičkou překonal Hildebranda a snížil tak na 1:2. Po hodině hry pálil po velkém závaru v pokutovém území Betisu střídající Ever Banega, Ricardo dokázal míč vyrazit.

Následujících dvacet minut se divákům na Mestalle příliš líbit nemohlo, bojovalo se především ve středu hřiště a hra se kouskovala střídaními a tvrdými fauly. Až šest minut před koncem se po přihrávce Joaquina dostal do šance Villa, v úhlu však pálil je do připravených rukavic Ricarda. V 88. minutě Betis spálil velkou možnost na vyrovnaní, konkrétně Juanito, jenž hlavičkoval z rohového kopu do břevna domácí branky. Z následujícího protiútoku se dostával za obranu hostí Villa, zastavil ho však faul jednoho z obránců Betisu. Sám postižený útočník Valencie si postavil míč a krásnou střelou z pětadvaceti metrů vymetl pavučiny v rohu hostující branky - 3:1.

V závěru utkání ještě nebyl kvůli ofsajdovému postavení uznán gól Joaquinovi, ale to už úsměvy z tváří domácích fanoušků smazat nemohlo. Valencia se vítězstvím opět dostává do přímého boje o evropské poháry.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cekam překvapení a tipuji remízu!

Reagovat
smazaný uživatel

No obzvlášť vtipný to bude pokud se potvrdí ta jednozápasová sankce pro Chaparra...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí jsou svině...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bude remíza. U domácích opravdu nelze cokoli předpokládat, je to dokonalé sci-fi. Zato Betis je čitelnější, ale venku taky zrovna nezáří. Tip 1:1.

Reagovat
-Kopy-

4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
Pharrell

pokud domaci chteji hrat o pohary, meli by zvitezit

Reagovat
smazaný uživatel

Betis prohraje... čtyři nulka, maj fakt velkou marodku a bez Pavoneho to nepude

Reagovat
smazaný uživatel

Ale půjde!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nepujde

Reagovat
smazaný uživatel

Pavonem to nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia me překvapila. Uvidíme, jestli to bude trvalejšího rázu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele