28. kolo
16.03.2008 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

UD Almería - FC Barcelona 2:2

Barca sice dvakrát vedla, ale nakonec po vyloučení obránce Gabriela Milita ztratila herní převahu, pět minut před koncem i vedení, a tím pádem dva body v honbě za Realem Madrid. Almería odehrála výborné utkání, v prvním poločase byla lepším týmem a bod si určitě zasloužila.

Většina týmů se před Barcelonou zakope na vlastní polovině, usilovně brání a rezignuje na snahu hrát fotbal. Jenže Almería je jiný případ. Nováček soutěže byl od začátku unaveně působícím Kataláncům důstojným soupeřem a předváděl vynikající fotbal.

Jako již tradičně, Blaugranas měli větší procento držení míče, ale z počátku příliš hrozby domácí brance nezpůsobovali. I když první vážnější akce skončila gólem. Aktivní Iniesta se dobře uvolnil na levé straně a vyslal nepříliš prudkou střelu na Alvese. Jenže ten dobře umístěný míč pouze vyrazil před sebe, kam si pro něj doběhl Bojan Krkic a v pohodě poslal Barce do vedení.

Barca však už není schopná ovládat dobře rozehrané zápasy tak, jak to zvládala ještě před dvěma lety. Naopak se nechala zatlačit a následně na to doplatila. Coronův roh našel zcela nehlídaného Pulida a utkání bylo srovnáno.

Domácí byli od této chvíle až do poločasu mnohem lepší týmem a jen výborný Victor Valdés zařídil, že se již podruhé netrefili. Nakonec se ještě v první pětačtyřicetiminutovce mohli radovat hosté, ale Bojan Krkic po parádní přihrávce Xaviho svou šanci zmařil.

Přestávka Kataláncům očividně prospěla a ještě mnohem lépe jejich hra vypadala po příchodu Thierry Henryho. Francouzský kanonýr se sotva seznámil se zelenou rostlinou a už zařídil vedoucí gól pro Samuela Eto’o, který bodlem dopravil do sítě Henryho zpětnou přihrávku.

Zdálo se, že tohle si již Barcelona pohlídá. Jenže poté byl vyloučen Gabriel Milito, když za celý zápas pouze dvakrát fauloval, ale za oba zákroky obdržel žlutou kartu. Almería dokázala početní převahy využít pět minut před koncem, opět Coronův rohový kop, tentokráte hlava Ucheho, cenný bod pro Almeríu a nic neřešící remíza pro Barcelonu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Almerii dochází pomalu dech proto si myslím,že vyhraje Barcelona!TIP 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

TyP: 1 - 3 pro Barcu!

Reagovat
smazaný uživatel

5 domácích zápasů bez prohry, motivace + trápéní se Barcy na hřištích soupeře, chybějící L.Messi = 2:1 pro domácí

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nebudu hrát, jelikož mám bolavou nožičku, ale vyhrajem 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Almería je doma nebezpečná, pár favoritů už tam shořelo. Barca ale nemůže mít jiný cíl, než zvítězit. Tip 1:2.

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barca zabere za 3 body!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barca momentálně není ve své optimální formě, tohle by se jim nemělo stávat. Hlavně při vědomí toho, že nenáviděný konkurent Real Madrid nečekaně prohrál.

Reagovat
smazaný uživatel

henry zase nehrál v základu a ani nedal göl

Reagovat
smazaný uživatel

chci stareho dobreho thierryho

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele