19. kolo
13.01.2008 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Espanyol Barcelona 1:0

Velké překvapení se zrodilo na stadionu Mediterráneo, kde domácí Almerie překvapivě porazila Espanyol. Katalánský celek tak poznal chuť porážky po sedmnácti zápasech bez prohry.

V tabulce zůstávají Los Pericos na třetím místě, před Espanyol se však může dostat Atlético, které se utká v posledním duelu devatenáctého kola s Valencií. Almeria se díky cennému vítězství vyzdvihla v tabulce na desátou pozici.

Domácí vstoupili do utkání aktivně, Alvaro Negredo pálil z velké dálky do připravených rukavic gólmana Inaki Lafuenteho, který bude po dobu nepřítomnosti Kameniho, který odcestoval na Africký pohár národů, jedničkou mezi třemi tyčemi Espanyolu. I další nebezpečnou situaci měli na svědomí domácí fotbalisté, levý obránce Mane střílel těsně mimo branku. Zhruba v desáté minutě zahrozili poprvé hosté, se střelou Luise Garcií si poradil brankář Diego Alves. Další šanci Almerie poté spálil Albert Crusat, jenž nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče.

V 27. minutě vstřelil útočník Negredo gól, ovšem ten nemohl ani omylem platit, neboť talentovaný útočník zahrál rukou. Dvě minuty nato přišla další příležitost Andalusanů, střelu kreativního Mela však vytěsnil brankář Lafuente. Po více než půlhodině hry musel Lafuente předvést další dobrý zákrok proti hlavičce Mela. A když poté střílel nepřesně Negredo, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas probíhal podobně jako ten první. Hráči Almerie měli větší chuť do fotbalu a více se tlačili do zakončení, což potvrdila střela Crusata z 54. minuty, i s tou si však poradil Lafuente. Nováček soutěže zvyšoval tlak, Laufente předvedl další skvělý zákrok proti střele Negreda po hodině hry. Na druhé straně zahrozil Tamudo, s hlavičkou kapitána Espanyolu si však věděl rady brankář Alves.

Správnou nohou musel vstát do dne brankář Espanyolu Lafuente, jenž předvedl deset minut před koncem další výborný zákrok, tentokráte proti hlavičce Crusata. V 87. minutě se domácí dočkali, Brunuv přímý kop prodloužil Negredo na střídajícího Kale Ucheho, jenž překonal do této doby nepřekonatelného Laufenteho a zařídil Almerií zasloužené vítězství.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bodlo by nám, kdyby Espanyol v Almérii klopýtl. Ale je to málo pravděpodobné. Zkusím tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad nie!!!Toto je neskutocne....Ta vyhra nad Villarealom je absolutne zbytocna,ked prehrame na dedine a este k tomu spanielskej.....No dost sa hanbim......

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se opravdu stalo ! Vivat Almeria !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele