1. kolo
25.08.2007 22:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Sevilla FC - Getafe CF 4:1

Diváci na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán zažili během utkání hned dva nepříjemné šoky. Nejdříve se dostalo hostující Getafe do vedení , aniž by si většina z přihlížejících stačila sednout, a poté na hřišti zapadl jazyk Antonio Puertovi. Vše pro domácí nakonec dobře dopadlo, Sevilla výsledek otočila a Puerta z trávníku odešel po svých...

Úvod zápasu byl šokující. Uběhly sotva dvě minuty, když byl faulován útočník Uche v nebezpečné blízkosti Palopovy brány. Absence Casquera znamenala šanci pro Pabla Hernándeze, aby se ujal zahrání přímého volného kopu a své příležitosti se zhostil na jedničku. Mladý záložník tak oslavil svůj debut v Primera División gólem a poslal Getafe do vedení. Ze strany Sevilly se nebyl čeho bát. Je to kompletní celek s nemírnou kvalitou, celý zápas měl před sebou. Jenže tentokráte vše nějak nefungovalo. Je otázkou, jak moc tým dolehly spory Daniela Alvése s prezidentem,únava z náročného léta či snad už měl hráči v hlavách boj o Evropský superpohár? Tak jako tak se Andalusané takřka nedostávali do šancí, svěřenci Michaela Laudrupa dokázali velmi pozorně bránit a poté se čím dál častěji dostávat do nebezpečných brejků. Když už se začínalo zdát, že je to Getafe, kdo plně kontroluje zápas, přišel nenadálý zvrat. Po šanci, při které se hosté vehementně dožadovali odpískání pokutového kopu, byl vyloučen Sousa (který již měl jednu žlutou), pravděpodobně za protesty. Byla to chvíle, kdy měl nastat tlak Sevilly, místo toho museli diváci sledovat dramatickou a zcela nefotbalovou událost při které tuhla krev v žilách.

Po akci Getafe po pravé straně se bez cizího kontaktu položil k zemi Antonio Puerta. Se zatajeným dechem sledovali diváci na stadionu i u obrazovek, jak se spoluhráči snaží, aby Puertovi nezapadl jazyk. Alespoň na chvíli se vše uklidnilo, když mladý obránce opět nabral vědomí a odešel ze hřiště. Bohužel následující zprávy nebyly tolik optimistické, Puerta několikrát ztratil vědomí i následně v kabině, a proto byl odvezen do nemocnice. Věřme, že se zdravotní stav nadějného fotbalisty dá zase rychle do pořádku.

Těžko se hráči dokázali soustředit ve zbytku poločasu na fotbal, a tak bylo k vidění "jen" další vyloučení hostujícího hráče, tentokráte uviděl přímou červenou Cortés za ostrý faul na Capela.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstupovaly o devíti hrající hosté s takřka utopickým cílem - udržet vedení. Plány svěřenců Michaela Laudrupa vzaly za své již po 37 sekundách, kdy si na centr výborně hrajícího Dudy nejvýše vyskočil Jesús Navas a netradičně hlavou srovnal skóre. Sevilla se nadále tlačila dopředu, ale větší množství vyložených šancí si vytvořit nedokázala. Poté ovšem přišel Dudův další vynikající centr, který chytře hlavičkou prodloužil Kanouté a poté přesně zakončil Luis Fabiano. Zápas tím prakticky skončil, bylo jen otázkou času, kdy přijdou další góly do sítě zdecimovaného Getafe. Třetí přišel v 69. minutě, kdyže prosadil Kanouté a na listinu střelců se zapsal i střídající Kerzhakov, opět po přesném centru Dudy...

Každopádně Sevilla nezanechala zrovna ideální dojem, až do vyloučení Sousy byla horším týmem a v příštích zápasech by s podobným výkonem mohla narazit. Hosté pro změnu musí zapracovat na disciplíně, neboť právě nedisciplinovanost ji sebrala všechny body, přesto madridský celek naznačil, že se s nimi musí počítat i v nové sezóně s novým trenérem...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Tommy

Odpočívej v pokoji.

Reagovat
smazaný uživatel

R.I.P Puerta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele