24. kolo
16.02.2008 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Zaragoza - FC Barcelona 1:2

Barcelona zvítězila na horké půdě La Romareda a po zisku tří bodů se velmi přiblížila Realu Madrid. Los Maňos naproti tomu prohráli podruhé v řadě, což je způsobené mimo jiné neproměněnou penaltou Diega Milita a hlavně velmi sporným zákrokem Juanfrana, který rozhodčí González Vázquez viděl jako penaltový, Ronaldinho následně ukázal pevnější nervy než zmiňovaný Milito.

Katalánci už před výkopem věděli, že Real Madrid zaváhal, což jistě zapůsobilo v barcelonském táboře optimisticky. Přesto se dá říci, že celkově byla lepší Zaragoza, přinejmenším nebezpečnější. Záloha Los Maňos své útočníky zásobovala perfektními pasy za obranu, která z toho byla očividně nešťastná a jen těžko dokázala reagovat.

Utkání začalo svižně, když už v sedmé minutě měl v rukách vedoucí gól Sergio García, jenže svůj bývalý klub ušetřil a trestuhodně přestřelil. Barca kontrovala Decem, ale ten trefil jen boční síť, Oliveira na druhé straně netrefil ani to.

Pár minut nato se v obrovské šanci ocitl Giovani Dos Santos, ale César ho tváří v tvář vychytal. Zapršelo až jedenáct minut před koncem poločasu, lahůdkový centr Deca našel Henryho, ten si jedním dotykem zpracoval a druhým poslal míč za záda bezmocného Césara.

Neuběhlo příliš dlouho a sám Deco málem přidal druhý gól, po jeho střele se však stav neměnil. A neměnil se ani poté, co byl po střetu Márqueze s Oliveirou nařízen pokutový kop. Míč si na značku postavil Diego Milito, ale celý moment nezvládl a vysoko přestřelil.

Barca díky tomu udržela vedení až do konce poločasu, ale varování si k srdci nevzala a po příchodu z kabin byla herně naprosto mimo. Snad ztráta koncentrace, která však trvala až příliš dlouho. Nejdříve ještě neuspěl opět Milito, kterého parádně vychytal Valdés, nicméně druhou šanci už obrana Barcelony nedostala.

Přišla 53. minuta, krásná přihrávka Sergia Garcií do běhu za obranu na Ricarda Oliveiru a ten tvrdou ranou pokořil Valdése. Zaragoza v těchto momentech hře skutečně dominovala a i když její tlak hlavně příchodem Tourého polevil, Balaugranas už otěže zápasu ani jednou pořádně neuchytili.

Sergio García odehrál velmi slušný zápas a, jak jsme již uvedli, měl ruce ve vyrovnávacím gólu, ale střelecké štěstí se mu protentokráte vyhýbalo, další šanci zmařil pár chvil po onom vyrovnání, stejně tak ale neuspěl se svým lobem Henry.

Když se začínalo zdát, že zápas směřuje k remíze, přišel moment, který se bude asi ještě dlouho řešit, Juanfran zahrál při zpracovávání míče podle rozhodčího rukou ajelikož tak učinil v pokutovém území, následoval pokutový kop.

K tomu se postavil nově příchozí Ronaldinho (který vystřídal Giovaniho, jenž si svůj výkon za rámeček nedá, ostatně stejně jako Messi) a bez problémů poslal svůj tým do vedení. "Dinho" mohl přidat i další gól, ale ve vyložené šanci zamířil vedle a když Zaragoza nevyužila několik slibně vyhlížejících standardek při nastavení, slavila (a podle reakcí hráčů velmi) zisk tří bodů hostující Barca.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

neprohra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza přehraje slavnou Barcu 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Real Zaragoza doma na svém stánku La Romareda umí ! Barcelona ale musí hrát maximálně naplno, pokud chce ještě vůbec pomýšlet na zdramatizování boje o ligový titul. Tak se nechám překvapit. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele