22. kolo
03.02.2008 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid - Valencia CF 0:2

Valencia konečně vyhrála! Na stadionu Josého Zorrilly netopýři porazili domácí Valladolid brankami Maty a Villy 2:0. Klub z východního pobřeží Španělska tak poznal, jak chutná vítězství po devíti zápasech. Naopak Valladolid zaznamenal druhou porážku za sebou. Díky zisku tří bodů se netopýři posunuli v tabulce před svého dnešního soupeře na devátou pozici, nováček soutěže se propadl na třináctou pozici.

Valladolid šel do utkání s dobrou bilancí na domácím stadionu, kde naposledy prohrál koncem října. Ačkoli v úvodu utkání neměl brankář Valencie Timo Hildebrand příliš práce, tak domácí fotbalisté byli aktivnější. Ve větrném počasí si počkali fanoušci na stadionu Josého Zorrilly na první střelecký pokus do patnácté minuty, kdy Victor protáhl Hildebranda, německý brankář vyrazil míč na rohový kop. Další střelu si připsal Llorente, nejrychlejší střelec v historii La Ligy však vyslal směrem k Hildebrandovi jen slabý pokus, s nímž reprezentant Německa neměl problém. Od té doby začala vystrkovat růžky Valencia, do konce poločasu ale stihli netopýři vyslat směrem k domácí brance jen tři nepřesné střely.

Na začátku druhé půle přišel možná klíčový moment utkání, když Hildebrand fantastickým zákrokem vychytal Victora a udržel tak Valencii nad vodou. Po hodiny hry našel krásným pasem Marchena Matu, bývalý hráč Realu Madrid si míč skvěle zpracoval a přesnou střelou poslal Los Ches do vedení. Valladolid se pokusil ihned vyrovnat, aktivní Victor však pálil mimo a s Capdevilovým pokusem si poradil Hildebrand. Valencia znovu udeřila v 72. minutě, kdy se po přihrávce Arizmendiho prosadil Villa. Valladolid se do konce utkání zmohl už jen na nepřesnou střelu Ogbecheho.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele