30. kolo
30.03.2008 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Valladolid - Real Zaragoza 2:1

Zlaté tři body urval Valladolid na domácím hřišti proti Zaragoze. V souboji vážných aspirantů na sestup sice z počátku prohrával, ale ve druhém poločase Pucela zabrala a góly Víctora s Llorentem nechala úvodní gól Zapatera v zapomnění.

Utkání začalo poměrně vlažně, první vážnější šance přišla až ve 24. minutě a zapsali si ji hosté, konkrétně Ricardo Oliveira. Akci započal dobrým průnikem Diego Milito, přihrál Oliveirovi a jeho ráně nechybělo mnoho.

29. minuta byla tou nejpříjemnější pro Zaragozu v tomto zápase. Centr Valery na Milita se dostal k Zapaterovi a ten nezaváhal. 0:1.

Valladolid nicméně nesložil zbraně a ještě do konce první pětačtyřicetiminutovky si vypracoval čtyři větší šance. Nejdříve mířil vedle Víctor v 36. minutě, o 180 sekund nato nepochopitelně chyboval Ayala, s nímž si pohrál Sisi a celou situaci musle vyřešit až brankář César.

Pucela získávala ve středu hřiště řadu míču, po jedné z těchto situací střílel nebezpečně Sesma, ovšem scházela větší přesnost. To stejné se dá říci i o poslední šanci první půle, kdy po centru Sesmy střílel mimo v dobré ale obtížné situaci Joseba Llorente.

Tlak domácích pokračoval i po změně stran, jen parádní zákrok Césara překazil radost Víctorovi. Pak už však přišel vyrovnávací gól. Llorente upadl po zákroku Paredese v pokutovém území, míč si na značku pokutového kopu postavil Víctor a neměl problémy.

Zaragoza se nedokázala vzpamatovat ani po inkasovaném gólu a stále hrála na trávníku druhé housle. Obrovskou příležitost poslat svůj tým do vedení měl domácí García Calvo, ale takřka z malého vápna poslal míč nad.

Dalo se očekávat, že tohle nemůžou Los Maňos vydržet věčně. A taky nevydrželi. V 76. minutě našel centr výborného Sesmy nejlepšího střelce Valladolidu Joseba Llorenteho a ten se nemýlil.

Zápas, který po gólu směřoval ke klidné dohrávce měl na konec dohru pěkně divokou. V 93. minutě nepochopitelně neuznal rozhodčí vyrovnávací gól Sergia Garcíi, následně na poslední chvíli zachraňoval vedení domácí García Calvo a na závěr si červenou kartu vysloužil Juanfran... Jenže výsledek už se nezměnil a poklad v podobě tří bodů zůstal ve Valladolidu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele