23. kolo
10.02.2008 19:00 CET
7 : 0
(5:0)

Reportáž

Real deklasoval Valladolid

Real Madrid porazil na domácím hřišti Valladolid rekordním výsledkem 7:0. Bílý balet svým drtivým vítězstvím zvýšil svůj náskok v čele tabulky před vedoucí Barcelonou na osm bodů. Hosté z Valladolidu pykali za otevřenou hru a chyby v obraně.

Real nastoupil s vědomím, že nemá na střídání žádné jiné obránce, jedinou změnou v sestavě bylo nasazení Robbena na pravé křídlo a Baptisty na post staženého útočníka. Hosté nastoupili v očekávané sestavě.

Úvod zápasu přitom žádný debakl pro hosty nevěstil. Fialovobílí se zakousli do favorita a hned ve druhé minutě měl šanci po chybě Cannavara Llorente, ale s jeho pokusem si poradil Casillas. Na druhé straně odpověděl střelou do boční sítě Robinho. V 8. minutě se už skóre měnilo. Robben našel pěknou přihrávkou Baptistu a ten nekompromisní střelou k tyči načal střelecký účet utkání.

Hosté však nesložili zbraně a neustále hrozili brance Ikera Casillase. Jedinou šanci Realu v této fázi zápasu měl Robben po průniku Robinha, ale jeho střela byla příliš slabá. Brazilec musel kvůli bolestem břišního svalu vystřídat a jeho místo zaujal mladý Holanďan Drenthe, který se posunul na pravé křídlo a svého krajana Robbena poslal na levé.

Šanci Valladolidu měl Llorente, ale centr Sisiho, který si pohrál s v zápase nejistým Marcelem, udeřil hostujícího útočníka do tváře. O chvíli později vypálil levačkou Capdevila, ale Casillas vyrazil jeho střelu na roh. Valladolid měl převahu v držení míče a neustále se snažil srovnat nepříznivý stav.

Pak se dvakrát blýskl jako gólový nahravač Guti. Ve 32. minutě po jeho pasu obehrál Raúl brankáře Asenja a zvýšil na 2:0. O dvě minuty později další mistrovská přihrávka Gutiho vyslala do šance agilního Robbena a ten střelou k bližší tyči nedal hostujícímu brankáři šanci.

A to nebylo zdaleka všechno. Ve 38. minutě byla nařízena penalta proti Valladolidu za faul Asenja na Baptistu. Raúl trest proměnil a přiblížil hosty ke kraji propasti. Kanonádu v prvním poločase uzavřel Guti, který využil přesné přihrávky od Drentheho. Za stavu 5:0 se odcházelo do kabin.

Druhý poločas začal střelou Baptisty vysoko nad. Poté se po jednom z mnoha valladolidských rohů dostal sám ke střele Capdevila, ale jeho střelu zastavil Casillas. Na druhé straně vychytal ve vyložené šanci Baptistu mladý Asenjo.

V 60. minutě vystřídal Diarra Ramose a překvapivě se postavil na místo stopera. Krátce nato vstřelil svůj druhý a celkově šestý gól Guti. Robben mu po vlastním průniku nezištně přihrál a Guti odrazem od tyčky uvrhl Valladolid do zkázy.

Tempo zápasu poté upadlo. Na hřiště se dostal i Soldado, ale v žádné šanci se neobjevil. V 75. minutě se prezentoval střelou Llorente, kterou vyrazil Casillas na břevno. O čtyři minuty později přidal Real sedmý gól. Po přihrávce Gutiho ho trochu akrobaticky vstřelil Royston Drenthe a aspoň částečně naplini očekávání fanoušků.

Do konce zápasu se pak výsledek nezměnil. Real uštědřil po čtyřech letech Valladolidu další vysokou porážku a odskočil druhé Barceloně v tabulce už na osm bodů.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real odčiní porážku a v klidu vyhraje.tip 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Real má co napravovat. Tip 2:0.

Reagovat
Pharrell

bude to téne ,ale zvitezime

Reagovat
smazaný uživatel

mno zatim je to o fous ne taky jsem čekal že to bude tak o gol

Reagovat
smazaný uživatel

naaadhera :) je 42 minuta a uz 4:0 :)

Reagovat
smazaný uživatel

ramos je ale pekny prase, takovej hnusnej loket, no zaslouzena zluta...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, co se mu stalo, že tak brzo střídal?

Reagovat
smazaný uživatel

Panečku, to byla kanonáda ! Ale nechtěl bych být v kůži brankáře Asenja.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele