27. kolo
08.03.2008 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Madrid - Espanyol Barcelona 2:1

Real Madrid díky penaltě osmnáct minut před koncem zvítězil nad Espanyolem 2:1 a přinejmenším si pojistil náskok na čele La Ligy. Hosté se sice dostali do vedení, ale nejdříve vyrovnal Higuaín a poté rozhodl Raúl.

Utkání příliš záživný fotbal nepřineslo, herně se trápily oba týmy. Domácí měli o něco větší držení míče, ale do šancí se prakticky nedostávali. Příležitost naskýtaly standardní situace, na jednu, zahranou na vzdálenější tyč, se marně natahovali Baptista s Heinzem.

Hlavní útočnou silou Bílého baletu byl Gonzalo Higuaín, neboť dost stažený Raúl byl takřka neviditelný, po zranění vracející se Robinho neměl svůj den a Baptista se s úpadkem formy potýká již dlouhodoběji.

První gól přišel zhruba po půlhodině hry. Luis García odcentroval, Casillas podběhl míč a Valdo hlavou dopravil balón do prázdné brány. Merengues ovšem dokázali poměrně rychle zareagovat, nejdříve parádně vychytal Baptistu Kameni, ale poté už ani kamerunký brankář nestačil. I když možná mohl, Marcelův centr našel koleno Higuaína a gól se po Kameniho ne zrovna ideálním zákroku došoural do brány.

Tak tedy skončil první poločas.

Ten druhý začal pro diváka tragicky. Chyba střídala chybu, oba soupeři se předháněli v nepřesnostech. Jedinými momenty, které stojí za zmínku, byly střely Loly (nad) a Baptisty (vedle), později nesedla rána Gutimu a Kameni nemohl mít s chycením žádný problém.

Jeden z klíčových momentů přišel po hodině hry. Jonathan Soriano si naběhl na skvělou přihrávku za obranu, jenže ve chvíli, kdy užuž měl běžet sám na Casillase, vylétl praporek asistenta vzhůru. Opakovaný záběr nicméně ukázal, že se o ofsajd v žádném případě nejednalo.

Bernd Schuster poslal na hřiště Wesleyho Sneijdera za nevýrazného Baptistu a nutno dodat, že nizozemský reprezentant hře Madridu dost pomohl. V 67. pálil nad Heinze a o pět minut později už bylo vedení na straně Bílého baletu. Raúl se dostal do kontaktu s Jarquem, který ho zbytečně přidržel, domácí kapitán se následně více než ochotně skácel k zemi a penalta byla na světě. Sám postižený ji svou levou nohou bez problémů proměnil a rozhodl o rozdělení bodů.

Espanyol už se nezmohl ani na náznak odpovědi, naopak mohl zvýšit Soldado, ale v dobré příležitosti neuspěl, podobně dopadl také Marcelo, a tak poslední zajímavý moment přišel až po závěrečném hvizdu, kdy za protesty dostal červenou kartu Raúl Tamudo.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real vyhraje 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Real se musí fanouškům omluvit za průser v LM. Tip 3:1.

Reagovat
Pharrell

no nevim ale jestli proti nim budem hrat tak hrozne jak proti AS Rim tak nemame sanci uspet

Reagovat
smazaný uživatel

... by bola najlepšou odpoveďou, ako na tom vlastne Real teraz je. Lebo by to znamenalo, že sa vedia vzchopiť a odraziť od terajšej biedy k lepším výkonom. Lenže keď znovu nevyhráme, tak to už bude docela veľký průser. Ja cez to všetko natipujem výhru, a to :

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s vasquezem. Real zřejmě porazí Espanyol vysokým rozdílem, i když je Espanyol velice ambiciózní tým. Můj tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real asi vyhraje ale přal bych si aby to skoncilo 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

jsem to říkal,že Real vyhraje 2-1,zítra potřebuji ,aby vyhrála Mallorka a mám balík peněz v kapse!!!!

Reagovat
Pharrell

smekam mels pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele