18. kolo
05.01.2008 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Mallorca - FC Barcelona 0:2

Barcelona zvládla utkání na Ono Estadi a po brankách Rafaela Márqueze a Samuela Eto’oa získala veledůležité tři body. Mallorca potvrdila špatnou domácí formu, na své půdě nevyhrála již pátý ligový zápas v řadě, což ji v závislosti na zbývajích duelech tohoto kola může v tabulce stát hned několik příček.

Hostující trenér Frank Rijkaard překvapil nasazením Gudjohnsena místo Deca, avšak Islanďan se nenacházel zrovna v ideální formě a po poločase byl vystřídán. První pětačtyřicetiminutovka toho celkově moc nenabídla. Svěřenci Gregoria Manzana zodpovědně bránili a Barcelonu prakticky k ničemu nepustili. Sami se dokonce často pouštěli do ofenzívy, aktivní byl zejména Dani Guiza, jenž byl proti týmu, ve kterém se kdysi neprosadil, pořádně nabuzený. A byl to právě on, kdo zaznamenal první vážnější ohrožení branky, byť jeho střela letěla mimo tři tyče.

Podobný osud čekal i pokus Andrése Iniesty po pěkném sólu přes tři obránce. Bohužel, tyto dvě akce znamenaly to nejzajímavější, co bylo za první poločas k vidění. Barca měla tradičně větší držení míče, ale přes obranu Mallorky se zkrátka nemohla probít, Basinas na druhé straně mířil nepřesně, a tak se šlo do kabin za spravedlivého stavu 0:0.

Druhá část hry už přece jenom přinesla zajímavější podívanou. Rijkaard poslal na hřiště mladíka Bojana Krkice, který se zařadil na místo do zálohy se stáhnutého Iniesty, ze hry šel Eidur Gudjohnsen. Důležité střídání přišlo i u domácích, zde se nicméně jednalo o střídání vynucené, zdravotní problémy vyřadily Guizu, což bylo pro ostrovany velké oslabení.

Zápas měl i nadále vyrovnaný průběh, změna přišla až v 63. minutě. Na rohový kop Xaviho si vyskočil trestuhodně nikým nehlídaný Rafael Márquez a přesnou hlavičkou překonal bezmocného Luxe. Tento okamžik se ukázal jako klíčový. Barca se uvolnila a Mallorca byla přinucena k větší aktivitě. To pochopitelně vyhovovalo nově příchozímu Thierry Henrymu, jenž předvedl jednu z nejhezčích akcí utkání, když přešel přes dva hráče a svou typickou střelou placírkou zamířil k pravému dolnímu růžku branky. Jen výborný zákrok Luxe zkazil francouzskému útočníkovi radost.

Mallorca rozhodně nesložila zbraně. Několik skvělých průniků měl na svědomí Jonás, pokaždé selhal až při závěrečném centru či střele. Nebezpečnou střelu vyslal i Fernando Varela, Valdés byl ovšem pozorný.

Nejhezčí akce zápasu přišla v samotném konci. Bojan se krásně uvolnil na levé straně, přihrál Henrymu, ten přiťukl Eto‘ovi, který výstavní dalekonosnou ranou k levé tyči upravil na konečných 2:0.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Do roku 2008 vkročíme správnou nohou.

Reagovat
-Kopy-

Ibagaza 1+1, Guiza 1, Arango 0+1 - Messi 1, Iniesta 0+1

Reagovat
Messiáš

Messi hrát nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Messi.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelonu bude motivovat přiblížení k vedoucímu Realu. Pro mě je to výhra hostů. tip: 1:2

Reagovat
Messiáš

1:3

Reagovat
VicenteRodriguez

over 2,5

Reagovat
VicenteRodriguez

hmm ale mrtě malý kurzy, tak dám na červenou, Mallorca je mrtě labilní

Reagovat
smazaný uživatel

Barca chce odčinit potupnou porážku od Reaulu a na Mallorce musí vyhrát. Pokud se chce ještě vůbec pokusit hrát o titul. Tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

mno..ee barca 1:2 nebo dvougolova remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Se pěkně potrápíte s Mallorcou, ale doufám jasnou záležitost pokud chce Barca dohonit Madrid... A zejtra Real prohraje se Zaragozou a je vše vklidu zase

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorka vyhraje 2-1. hrala proti Osasune parádní fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Eto´o

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele