27. kolo
09.03.2008 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Real Betis 3:0

Racing Santander doma porazil Betis Sevilla rozdílem třídy 3:0 a dostal se tak na páté místo, pouze o skóre za čtvrté Atlético Madrid. Na El Sardinero tak mají velikou naději na účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Betis po sérii tří utkání bez porážky klesl na 15. místo a přiblížil se sestupovému pásmu na rozdíl tří bodů.

Domácí Racing začal aktivněji. Mohamed Tchite předvedl povedenou sóloakci, dostal se i ke koncovce, avšak chyběla mu přesnost. O chvíli později hlavičkoval nebezpečně na druhé straně Mariano Pavone, ale Antonio Toro se blýskl velmi dobrým zákrokem. V útoku Verdiblancos byl velmi aktivní zejména Mohamed Tchite, nicméně ani jeden z jeho tří pokusů se mezi tři tyče nevešel. Zhruba po půlhodině hry nebezpečně hlavičkoval domácí obránce Cesar Navas, pouze vedle. Racing měl jednoznačně navrch, ale Betis úporně a úspěšně bránil.

První branky se diváci na Estadio El Sardinero dočkali až v druhém poločase. Přímý kop Jorgeho Lopeze vyrazil Ricardo Pereira pouze k Aldo Duscherovi, který z dorážky nedal portugalskému brankáři sebemenší šanci. Přímému kopu předcházel červený zákrok Meliho zezadu na pronikajícího Tchiteho. Domácí tak hráli téměř celý druhý poločas v početní výhodě. V 59. minutě také navýšili své vedení. Jorge Lopez našel na přední tyč nabíhajícího Ezequiela Garaye, jenž nekompromisně placírkou zdvojnásobil vedení.

Na druhé straně se pokoušel Betis dostat zpět do zápasu, avšak Capiho krásnou střelu polapil skvělým zákrokem Tono. O chvíli později trefil Mark Gonzáles z přímého kopu pouze zeď. Tono se vyznamenal podruhé, když výborným zákrokem zlikvidoval Pavoneho hlavičku. Před brankou Ricarda stále hrozil Mohamed Tchite, avšak ne a ne mu to tam spadnout. V 80. minutě vytáhl opět jeden ze svých famózních zákroků Antonio Tono proti dělovce Alberta Rivery. O osm minut později se již konečně dočkal Mohamed Tchite. Obdržel přihrávku od Gonzala Colsy, nerozpakoval se, napálil míč do vzdálenějšího rohu Ricardovy branky a stanovil tak na konečných 3:0.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Statistika mluví pro domácí Racing, tak uvidíme, jestli něco Betis uhraje. V poslední době se výkony Betisu zvedají. Ale v Santaderu na El Sardinero to asi stačit nebude. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si,že bude překvapení.Tip 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

No, nechci nic říkat, ale měla jsem sen (určitě věštecký! ) že Betis vyhraje 8-0, Edu a Pavone dají hattrick a Mark González s Caffou po gólu...Tak třeba se vyplní!

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou ty sny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele