18. kolo
06.01.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Racing Santander - Athletic Bilbao 1:0

Racing porazil na stadionu El Sardinero nejtěsnějším možným rozdílem Athletic. Jedinou branku utkání vstřelil domácí útočník Mohamed Tchite, který nastoupil na hřiště v osmnácté minutě, kdy nahradil zraněného Munitise. Santander zůstává v tabulce na šestém místě, baskický tým si pohoršil a nyní je na poslední nesestupové pozici.

Hned v první minutě se dostal ke střele v pokutovém území domácích Llorente, jehož pokus nakonec skončil těsně vedle domácí branky. Tři minuty na to hlavičkoval Oriol po centru Jorge Lopeze nad břevno hostujícího brankáře Daniela Aranzubií. Několik nebezpečných centrů Francisca Yesteho poté nenašlo správného adresáta. Na druhé straně sice vstřelil gól Ebi Smolarek, radost však polskému reprezentantovi zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Po půl hodině hry si poradil domácí brankář Tono se střelou Yesteho. Pět minut před koncem poločasu střílel Smolarek těsně vedle pravé tyčky hostující branky. Ve 42. minutě přišel rozhodující moment utkání, Jorge Lopez našel krásným centrem Tchiteho, který dobře umístěnou hlavičkou překonal gólmana Arunzubia a poslal domácí tým do vedení.

Do druhého poločasu vstoupilo aktivněji Bilbao, v 52. minutě po centru agilního Yesteho hlavičkoval Fernanda Amorebieta jen do připravených rukavic gólmana Tona. O dvě minuty později střílel ze střední vzdálenosti hostující záložník David Lopez těsně mimo domácí branku. Na druhé straně prověřil Tchite střelou z patnácti metrů Arunzubiu. Největší šanci na vyrovnaní mělo Bilbao v polovině druhé půle, kdy Aduriz trefil pravačkou tyč domácí branky. Dvanáct minut před koncem vychytal Jorgeho Lopeze brankář Aranzubiu. V závěru utkání předvedl skvělý zákrok domácí brankář Tono proti střele Adurize, utkání tak nakonec skončilo těsnou výhrou Racingu.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak santander bude chtit doma potvrdit letosni jizdu tak tipuju vydrenych 2:0...mozhna 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele