26. kolo
02.03.2008 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Real Zaragoza 2:1

Levante porazilo Zaragozu a o záchranu v soutěži se bude ještě rvát. Zaragoza pokračuje v nepřesvědčivých výkonech a od sestupových příček ji dělí už jen lepší skóre.

Do sestavy domácích se vrátil po zranění bývalý levý bek Sevilly David Castedo, v útoku byla dvojka Geijo a Riga. V dresu hostí nastoupil po dlouhé době zase Brazilec Matuzalem, naopak jen na lavičce ještě zůstal Zapater. Po vysoké prohře na Barceloně tak domácí opět doma vyhráli a jejich ztráta na nesestupové příčky je desetibodová. Svěřenci Javiera Irurety ze Zaragozy prohráli čtvrtý zápas v řadě.

Lépe začali hosté, po dvou minutách pálil nad břevno Sergio García. Levante se rozjíždělo pomaleji, ale po 19 minutách z prvního vážnějšího protiútoku šlo do vedení. To centroval Laurent Courtois a Geijo poslal svůj tým přesnou hlavičkou do vedení. O 17 minut později mohlo být pro Zaragozu ještě hůře, ale César skvělě vytěsnil konečky prstů pokus Rigy a zachránil tak svůj tým. Hosté hrozili svými útočnými tykadly Oliveirou a Diegem Militem. Například šest minut před přestávkou rozehrál trestný kop Gabi, Oliveira zblízka hlavičkoval a zakročit musel gólman domácích Vladan Kujovič. Ještě do přestávky zablokoval pokus domácího Courtoise Chus Herrero.

I události druhé půle začal Laurent Courtois. Pět minut po příchodu z šaten napřáhl zdálky a zasahovat musel César. Po hodině hry už domácí vedli o dvě branky. Dlouhý míč dopředu poslal David Castedo a Mustapha Riga jej umístil do horní poloviny branky. Bylo to 2:0. O čtyři minuty později ale Zaragoza snížila. Z pravé strany poslal centr Sergio García a do branky míč doťukl Oscar. Očekávání hostujících fanoušků na případné vyrovnání se nenaplnilo. Naopak další možnost Javiho Fuega zlikvidoval César.

Autor: Radek Nosil / www.sportinglife.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Levante se už z debaklu od Barcy oklepalo a chce doma bodovat. Uvidíme co na to Zaragoza, momentálně se jí vůbec nedaří a nehraje dobře. Toho by mohlo Levante využít. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Levante opravdu válí, z beznadějné pozice na chvostu tabulky se stává její situace už trochu nadějnou. Muselo by být ale takových výsledků, jako je tento, více a hl. stále.

Reagovat
goodbay

Působí v Levante ještě Arveladze a Savio?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele